Opnieuw luisteren: de beste podcasts van 2023

02-01-2024
Volg jij podcast De Stem? In deze podcast gaan Richard Groenenboom en Arco van Doleweerd in gesprek over én met vervolgde christenen. Ook dit jaar verschenenen er bijzondere afleveringen met prachtige verhalen. Wij kozen 3 afleveringen uit die het dubbel en dwars waard zijn om (opnieuw) te luisteren.

1. Twen Theodros over 16 (!) jaar gevangenschap in EritreaRichard in gesprek met TwenRichard in gesprek met Twen


Twen Theodros zat 16 jaar gevangen in Eritrea. In die periode zat ze drie jaar in een zeecontainer! Twen werd gevangengehouden omdat ze een ondergrondse huisgemeente bezocht en weigerde om een document te ondertekenen waarin ze haar geloof verloochende.

Twen vertelt over de martelingen en over de vraag hoe ze al die jaren stand heeft kunnen houden. Een podcast over omgaan met diep lijden.

Naar de podcast


2. Imam Aadir evangeliseert stiekem in de moskeePodcast met het verhaal van AadirPodcast met het verhaal van Aadir


Als imam Aadir uit Bangladesh christen wordt, maakt hij de opmerkelijke keuze om aan het werk te blijven als imam. Zo leidt hij een dubbelleven: in de ochtend verdiept hij zich in zijn Bijbel en later op de dag preekt hij uit de Koran.

Waar mogelijk probeert Aadir moskeebezoekers over Jezus te vertellen. Het loopt echter helemaal mis als wordt ontdekt dat de imam christen is geworden. Aadir moet vluchten voor zijn leven. In deze podcast vertelt de inmiddels ex-imam zijn bijzondere verhaal.

Naar de podcast


3. Sumaya over hoe ze als 15-jarig meisje op straat werd gezet omdat ze christen was gewordenSumaya uit BangladeshSumaya uit Bangladesh


Richard en Arco ontmoeten Sumaya uit Bangladesh als ze zeventien is. Twee jaar daarvoor moest ze van haar moeder een document ondertekenen om afstand te doen van haar dochterschap. Sumaya wordt met haar spullen op straat gezet en moet zichzelf in leven houden. En dat allemaal omdat ze christen is geworden. Hoe houdt Sumaya vast aan haar geloof in Jezus?

Naar de podcast

Ook in jouw podcastsapp


Podcast De Stem is elke drie weken te beluisteren via de podcastspagina, maar je vindt deze ook terug op jouw favoriete podcastapp.

Direct naar Spotify

Direct naar Apple Podcasts

Beluister vanaf je computer
Medewerker aan het woord:
Het zet me aan tot nadenken

Elke podcastaflevering eindigt met een vraag die je aanzet tot nadenken over je eigen relatie met God en hoe je je geloof vormgeeft. Hierdoor kan ik met elke podcasts actief aan de slag.

- Marijke
Terug naar overzicht