De prijs van christenvervolging in Vietnam

12-10-2023
Meer inspiratie:
"Ik werd onder druk gezet om mijn bediening in huiskerken te stoppen en mijn geloof af te zweren. Die werd door hem als demonisch gezien," vertelt 'Inh' over het verhoor dat ze had toen ze werd ontboden bij een hoge officier in haar thuisland Vietnam.

Huisgemeenten


Inh leidt samen met maar man enkele kleine huisgemeenten in de bergen van Vietnam. Voor de overheid zijn ze een bedreiging, want in de huisgemeenten kunnen ze geen controle uitoefenen over wat er gezegd en gedaan wordt. Inh en haar man moeten dan ook regelmatig op kantoor verschijnen en worden steeds in de gaten gehouden.

Derk Vink ontmoette hen in een grote stad in Vietnam en deelt hun verhalen in aflevering #70 van podcast De Stem. Luister je mee?

Luister via Spotify

Luister via Apple Podcasts

Motorfietsen en steun aan gevangenen


SDOK steunt vervolgde christenen in Vietnam door verschillende soorten hulp te geven. We ondersteunen families van gevangen genomen christenen met praktische hulp, we geven motorfietsen aan evangelisten die de bergdorpen intrekken en helpen christenen een nieuw bestaan op te bouwen wanneer ze verstoten zijn, of hun land van hen af is genomen. Zo staan we naast vervolgde christenen in Vietnam.
Steun jij vervolgde christenen met een gift?
Doneren
Terug naar overzicht