Over onsSDOK (Stichting de Ondergrondse Kerk) is een interkerkelijke organisatie die zich inzet voor vervolgde christenen. We werken vanuit ons geloof in Jezus Christus en laten ons daarbij leiden door Gods Woord, de Bijbel. In de video hieronder hoor je meer van wat we doen.

Christenen worden vervolgd

Geloven in Jezus Christus heeft hoe dan ook gevolgen. Overal en altijd. Wereldwijd worden om dat geloof christenen achtergesteld, gevangengezet, mishandeld of vermoord.

Lees meer over vervolging

Onze overtuiging

SDOK gelooft in de eenheid van het lichaam van Christus. Als christenen in Nederland zijn we verantwoordelijk voor onze vervolgde broeders en zusters die lijden vanwege Zijn Naam.

Ook geloven wij dat de getuigenissen van vervolgde christenen de kerk in Nederland aansporen om Jezus Christus te volgen. Ongeacht de gevolgen.

Lees meer over onze visie

Ons werk

SDOK is één met vervolgde christenen en staat naast hen met praktische hulp en bemoediging. Dit doen we in verschillende regio's en landen wereldwijd. We werken nauw samen met lokale projectpartners en zusterorganisaties.

Daarnaast geven we vervolgde christenen een stem en moedigen we de Nederlandse kerk aan met hun getuigenissen.

Lees meer over ons werk

Onze impact

SDOK steunt jaarlijks duizenden vervolgde christenen. Onze impact delen we graag met u.

Bekijk onze impact

Onze grondlegger

De Roemeense predikant Richard Wurmbrand zat veertien jaar in communistische gevangenissen vanwege zijn geloof in Christus. Na zijn vrijlating reisde hij de wereld over om de stem te zijn van vervolgde christenen. Door zijn getuigenis is het werk van SDOK ontstaan.

Richard Wurmbrands getuigenis spoort ons dagelijks aan om naast vervolgde broeders en zusters te staan. SDOK wil dit met dezelfde daadkracht en geloof doen als hij.

Meer over Richard Wurmbrand

Meer over SDOK

SDOK (Stichting de Ondergrondse Kerk) is een interkerkelijke organisatie die zich inzet voor vervolgde christenen. We werken vanuit ons geloof in Jezus Christus en laten ons daarbij leiden door Gods Woord, de Bijbel.

Lees meer over SDOK