Schrijftips

Schrijftips
Wat moet ik schrijven? Hoe kan ik mijn broeders en zusters het beste bemoedigen? Wat mag ik op de kaart schrijven? Wat niet? Om u te helpen bij het schrijven van uw kaart hebben we een paar tips op een rij gezet.

Vier keer per jaar sturen we u informatie om een vervolgde christen of groep christenen te bemoedigen met een kaart.

Tweemaal per jaar is uw kaart bestemd voor vervolgde christenen die SDOK ontmoet. Uw kaart gaat dus mee op reis. Deze kaart stuurt u naar het postadres van SDOK en worden uitgedeeld door medewerkers of partnerorganisaties van SDOK.

Tweemaal per jaar schrijft u naar een christen die gevangen zit. Deze kaart stuurt u direct naar de betreffende gevangenis.

Komt mijn kaart altijd aan bij gevangenen?
Post in de gevangenis wordt (vrijwel) altijd gelezen. Wij moedigen mensen aan om mensen te bemoedigen in hun geloof, bijvoorbeeld met bijbelteksten of een persoonlijke boodschap. Het is niet  gegarandeerd dat kaarten aankomen bij de gevangene zelf. Maar van partnerorganisaties weten we wel dat gevangenispersoneel geraakt kan worden door de berichten. Daarnaast kan het een voordeel zijn dat een gevangene aandacht krijgt door post. Het personeel weet dan dat er aandacht is voor die persoon en dat maakt soms dat hij of zij beter behandeld wordt.
Kaarten sturen heeft dus verschillende positieve kanten. En gebed komt altijd aan.Kaart schrijvenKies een mooie kaart uit. U kunt bijvoorbeeld kaarten sturen met bijbelse symbolen. U kunt ook zelf een kaart maken. Stuur geen dierenkaarten, die kunnen als beledigend worden opgevat.

Bemoedig uw broeder of zuster met een mooie wens, een gebed en/of een bijbeltekst. Schrijf de kaart in het Engels. Kijk hier voor inspiratie.

Schrijf eventueel uw naam op de kaart. Vermeld nooit uw (e-mail)adres. Vermeld ook nooit de naam van SDOK of een andere organisatie.Kaart gaat mee op reisGebruik een algemene aanhef

Doe de kaart in een envelop

Schrijf op de envelop het postadres van SDOK.

SDOK
Postbus 705
4200 AS Gorinchem

Doe een postzegel met het cijfer 1 op de envelop. Als de kaart zwaarder is dan 20 gram, heeft u 2 postzegels nodig.

Bid dat uw kaart vervolgde christenen zal bemoedigen.

Kaart aan gevangeneDoe de kaart in een envelop.

Schrijf op de envelop het adres van de gevangene. (U stuurt de kaart rechtstreeks naar de gevangene.)

Doe een postzegel 'Internationaal Waarde 1' op de envelop. Als de kaart zwaarder is dan 20 gram heeft u twee postzegels nodig.

Bid dat uw kaart vervolgde christenen zal bemoedigen.

Engelse voorbeeldzinnen

Stuur een kaart