Christelijke podcast De Stem - een podcast voor christenen die willen groeien in geloof

Podcast De Stem brengt vervolgde christenen dichtbij I Elke 3 weken

Deze aflevering: In deze podcast vertelt Sumaya, een jonge vrouw, dat ze op 15-jarige leeftijd op straat werd gezet toen ze vertelde dat ze van moslim, christen was geworden. Ook werd ze erg mishandeld. Ze deelt haar verhaal in deze aflevering van Podcast De Stem.

Meer over de podcast

In podcast De Stem brengen Richard Groenenboom en Arco van Doleweerd elke drie weken de indrukwekkende verhalen van vervolgde christenen dichtbij; samen met diverse gasten.

Ontdek alle afleveringen & abonneer je om niets te missen.

Open de podcast in Spotify

Open de podcast op je iPhone

Beluister vanaf je computer

Reacties op podcast De Stem

"Podcast De Stem inspireert mij; ik voel een innerlijke verandering na het luisteren. Ik kijk anders naar zowel vervolgde christenen, naar de vervolgers én naar mijn eigen omgeving."

"Inspirerend! Ik las eens dat het niet is 'wij en de vervolgde kerk', maar 'wij, de vervolgde kerk'. We horen bij elkaar, we zijn broers en zussen en deze afleveringen zorgen voor verbinding."

"Diepgang, goede vragen, het houdt me scherp en je krijgt een inkijkje in een andere wereld. Het versterkt mijn geloofsleven."

"Inspirerende verhalen! Het geeft kracht en troost om te horen hoe Christus deze mensen bijstaat. (…) Doordat ik naar 'De Stem' luister, kan ik ook concreet voor deze christenen bidden."

Voor wie is de christelijke podcast De Stem?

Podcast De Stem is een christelijke podcast voor mannen en vrouwen die willen groeien in geloof en in het volgen van Jezus. Luister de unieke, inspirerende en bemoedigende verhalen vervolgde broers en zussen. Zij dagen je uit in geloof, overgave, moed en vertrouwen op God.

Een luisteraar verwoordt het zo:

"Podcast De Stem geeft diepgang en houdt me scherp. Je krijgt een inkijkje in een andere wereld. Het versterkt mijn geloofsleven."

Wat is de inhoud van podcast De Stem?

Podcast De Stem is opgebouwd uit een aantal onderdelen:

In het kort: presentatoren Richard en Arco delen allebei iets wat ze heeft geraakt, bemoedigd of geïnspireerd.

Het gesprek: Tijdens elke aflevering van deze christelijke podcast staat één land of één verhaal centraal, vaak aan de hand van een gesprek. Dit is altijd gerelateerd aan vervolgde christenen.

Reflectie: Tijdens de aflevering krijg je lessen die je zelf kunt toepassen in het volgen van Jezus. Elke aflevering wordt afgesloten met een concreet reflectiemoment.

Bekijk de trailer4 populaire podcast-afleveringen

#1 | Wat leren vervolgde christenen ons over het werk van de Heilige Geest
In een tweeluik (afleveringen 55 en 56) met ds. Gerrit Vreugdenhil gaan in op wat vervolgde christenen ons leren over Gods stem verstaan en het werk van de Heilige Geest.

#2 | Ex-terrorist ontmoet Jezus - een verhaal van een hedendaagse Paulus
In deze podcastaflevering (nr 26) hoor je het verhaal van voormalig Boko Haramstrijder Bahdri.  

#3 | Vervolging in Nederland - een verhaal van bedreiging in Rotterdam
Het Nederlands-Koerdische echtpaar Wesselien en Faraidoun Fouad verkondigen al ruim twintig jaar het evangelie onder Koerdische moslims in Rotterdam.  Beluister aflevering 11 van Podcast De Stem

#4 | Geloven als God zwijgt - een verhaal over bidden zonder antwoord
Brunson zat twee jaar gevangen. Hij had gehoopt kracht, vrede en blijdschap te ervaren te midden van de verdrukking. Brunson ervaart niets van God... Luister meer.

Nog meer christelijke podcasts:Naast Podcast De Stem zijn er nog andere christelijke podcasts die de moeite waard zijn om te luiteren. Je kunt denken aan de podcast van cVandaag, een podcast rondom actuele thema's in christelijk Nederland. Israël en de Bijbel heeft ook een podcast waar we recent te gast waren. Daarnaast heb je de podcast van Woord & Daad, het RD en het Nederlands Dagblad. Groot Nieuws Radio deelt ook dirverse gesprekken via een podcastvorm. Op www.radioviainternet.nl vind je ook een overzicht met christelijke podcasts. Kortom: er is genoeg!