Christelijke podcast De Stem - Verhalen van vervolgde christenen

Een podcast voor christenen die willen groeien in geloof

Via de vierwekelijkse podcast 'De Stem' ontmoet je vervolgde christenen. We brengen via dit medium de verhalen zo dicht mogelijk bij je. Beluister de bemoedigende en inspirerende getuigenissen via jouw favoriete podcastapp:


Open de podcast in Spotify

Open de podcast op je iPhone

Beluister vanaf je computerDeze aflevering: Vijay, een jonge evangelist, brengt het Evangelie in de gevaarlijke gebieden van de Indiase jungle. De radicale hindoes die er wonen deinzen er niet voor terug om christenen te onthoofden.Vijay krijgt met ernstige doodsbedreigingen te maken, maar hij ervaart ook bijzondere zegeningen.

Meer over de podcast

In podcast De Stem brengen Richard Groenenboom en Arco van Doleweerd elke drie weken de indrukwekkende verhalen van vervolgde christenen dichtbij; samen met diverse gasten.

Ontdek alle afleveringen & abonneer je om niets te missen.

Open de podcast in Spotify

Open de podcast op je iPhone

Beluister vanaf je computer

Reacties op podcast De Stem

"Podcast De Stem inspireert mij; ik voel een innerlijke verandering na het luisteren. Ik kijk anders naar zowel vervolgde christenen, naar de vervolgers én naar mijn eigen omgeving."

"Inspirerend! Ik las eens dat het niet is 'wij en de vervolgde kerk', maar 'wij, de vervolgde kerk'. We horen bij elkaar, we zijn broers en zussen en deze afleveringen zorgen voor verbinding."

"Diepgang, goede vragen, het houdt me scherp en je krijgt een inkijkje in een andere wereld. Het versterkt mijn geloofsleven."

"Inspirerende verhalen! Het geeft kracht en troost om te horen hoe Christus deze mensen bijstaat. (…) Doordat ik naar 'De Stem' luister, kan ik ook concreet voor deze christenen bidden."

Voor wie is de christelijke podcast De Stem?

Podcast De Stem is een christelijke podcast voor mannen en vrouwen die willen groeien in geloof en in het volgen van Jezus. Beluister de unieke, inspirerende en bemoedigende verhalen van vervolgde broers en zussen. Zij dagen je uit in geloof, overgave, moed en vertrouwen op God.

Een luisteraar verwoordt het zo:

"Podcast De Stem geeft diepgang en houdt me scherp. Je krijgt een inkijkje in een andere wereld. Het versterkt mijn geloofsleven."

Wat is de inhoud van podcast De Stem?

Podcast De Stem is opgebouwd uit een aantal onderdelen:

In het kort: presentatoren Richard en Arco delen allebei iets wat hen heeft geraakt, bemoedigd of geïnspireerd.

Het gesprek: Tijdens elke aflevering van deze christelijke podcast staat één land of één verhaal centraal, vaak aan de hand van een gesprek met een vervolgd christen.

Reflectie: Tijdens de aflevering krijg je lessen die je zelf kunt toepassen in het volgen van Jezus. Elke aflevering wordt afgesloten met een concreet reflectiemoment.

Bekijk de trailer4 populaire podcast-afleveringen

#1 | Wat leren vervolgde christenen ons over het werk van de Heilige Geest
In een tweeluik (nr. 55 en 56) verkent ds. Gerrit Vreugdenhil wat vervolgde christenen ons leren over Gods stem verstaan en het werk van de Heilige Geest.

#2 | Ex-terrorist ontmoet Jezus - een verhaal van een hedendaagse Paulus
In deze podcastaflevering (nr. 26) hoor je het verhaal van voormalig Boko Haramstrijder Bahdri.  

#3 | Vervolging in Nederland - een verhaal van bedreiging in Rotterdam
Het Nederlands-Koerdische echtpaar Faraidoun en Wesselien Fouad deelt het Evangelie met Koerdische moslims in Rotterdam. Beluister aflevering 11.

#4 | Geloven als God zwijgt - een verhaal over bidden zonder antwoord
Voorganger Brunson zat twee jaar gevangen. Hij had gehoopt kracht en vrede te ervaren in deze verdrukking, maar hij ervaart niets van God... Luister meer.

Meer christelijke podcasts over vervolgingWat is het mooi om te leren van onze broers en zussen die vervolgd worden. Naast podcast De Stem wordt er in verschillende andere christelijke podcasts aandacht gegeven aan vervolgde christenen. Ken je de volgende christelijke podcasts al?

De spiegel I Korte prikkelende lessen van vervolgde christenen
Een mooie podcastserie van elf afleveringen met korte verhalen (3 minuten) van vervolgde christenen. Luisteren >

VOM Radio I Podcast van onze zusterorganisatie Voice of the Martyrs
Deze Engelstalige podcast over vervolgde christenen door onze Amerikaanse zusterorganisatie VOM raden wij van harte aan. In de afleveringen komen verschillende landen aan bod. Luisteren >

Podcastafleveringen over Richard Wurmbrand
In een overzicht zie je verschillende christelijke podcasts die aandacht geven aan Richard Wurmbrand, de grondlegger van SDOK. Hij reisde heel de wereld over om te vertellen over zijn gevangenschap onder het communistische regime en om christenen wereldwijd op te roepen vervolgde christenen praktisch en met gebed te ondersteunen. Bekijk de podcastafleveringen >