Christelijke podcast De Stem - een podcast voor christenen die willen groeien in geloof

Podcast De Stem brengt vervolgde christenen dichtbij I Elke 3 weken

Deze aflevering: een gesprek met SDOK-collega Derk Vink. Hij reisde recent naar Zuid-Korea waar een van de SDOK-partners actief is om Noord-Koreanen te bereiken met het Evangelie. Dit is erg gevaarlijk werk. Het Noord-Koreaanse regime probeert op allerlei manieren mensen die zich hiermee bezig houden te liquideren. Derk vertelt hoe het ondanks alle risico's toch lukt om het Evangelie Noord-Korea binnen te brengen.

2-luik: Yacub uit Bangladesh"Ik wil Jezus beroemd maken." Pastor Yacub wordt er een beetje ongemakkelijk van als hij wordt geïnterviewd voor podcast De Stem. "Ik wil niet dat het om mij gaat," vertelt hij.

Arco Richard zijn in Bangladesh en lopen mee met pastor Yacub. Deze gepassioneerde voorganger ervaart het als Gods roeping om heel Bangladesh te bereiken met het Evangelie. Dit doet Yacub heel openlijk. God zegent het werk en veel moslims zijn de afgelopen jaren tot Jezus geleid.

Beluister de afleveringen:Meer over de podcast

In podcast De Stem brengen Richard Groenenboom en Arco van Doleweerd elke drie weken de indrukwekkende verhalen van vervolgde christenen dichtbij; samen met diverse gasten.

Ontdek alle afleveringen & abonneer je om niets te missen.

Open de podcast in Spotify

Open de podcast op je iPhone

Beluister vanaf je computer

Reacties op podcast De Stem

"Podcast De Stem inspireert mij; ik voel een innerlijke verandering na het luisteren. Ik kijk anders naar zowel vervolgde christenen, naar de vervolgers én naar mijn eigen omgeving."

"Inspirerend! Ik las eens dat het niet is 'wij en de vervolgde kerk', maar 'wij, de vervolgde kerk'. We horen bij elkaar, we zijn broers en zussen en deze afleveringen zorgen voor verbinding."

"Diepgang, goede vragen, het houdt me scherp en je krijgt een inkijkje in een andere wereld. Het versterkt mijn geloofsleven."

"Inspirerende verhalen! Het geeft kracht en troost om te horen hoe Christus deze mensen bijstaat. (…) Doordat ik naar 'De Stem' luister, kan ik ook concreet voor deze christenen bidden."

Voor wie is de christelijke podcast De Stem?

Podcast De Stem is een christelijke podcast voor mannen en vrouwen die willen groeien in geloof en in het volgen van Jezus. Luister de unieke, inspirerende en bemoedigende verhalen vervolgde broers en zussen. Zij dagen je uit in geloof, overgave, moed en vertrouwen op God.

Een luisteraar verwoordt het zo:

"Podcast De Stem geeft diepgang en houdt me scherp. Je krijgt een inkijkje in een andere wereld. Het versterkt mijn geloofsleven."

Wat is de inhoud van podcast De Stem?

Podcast De Stem is opgebouwd uit een aantal onderdelen:

In het kort: presentatoren Richard en Arco delen allebei iets wat ze heeft geraakt, bemoedigd of geïnspireerd.

Het gesprek: Tijdens elke aflevering van deze christelijke podcast staat één land of één verhaal centraal, vaak aan de hand van een gesprek. Dit is altijd gerelateerd aan vervolgde christenen.

Reflectie: Tijdens de aflevering krijg je lessen die je zelf kunt toepassen in het volgen van Jezus. Elke aflevering wordt afgesloten met een concreet reflectiemoment.

Bekijk de trailer4 populaire podcast-afleveringen

#1 | Wat leren vervolgde christenen ons over het werk van de Heilige Geest
In een tweeluik (afleveringen 55 en 56) met ds. Gerrit Vreugdenhil gaan in op wat vervolgde christenen ons leren over Gods stem verstaan en het werk van de Heilige Geest.

#2 | Ex-terrorist ontmoet Jezus - een verhaal van een hedendaagse Paulus
In deze podcastaflevering (nr 26) hoor je het verhaal van voormalig Boko Haramstrijder Bahdri.  

#3 | Vervolging in Nederland - een verhaal van bedreiging in Rotterdam
Het Nederlands-Koerdische echtpaar Wesselien en Faraidoun Fouad verkondigen al ruim twintig jaar het evangelie onder Koerdische moslims in Rotterdam.  Beluister aflevering 11 van Podcast De Stem

#4 | Geloven als God zwijgt - een verhaal over bidden zonder antwoord
Brunson zat twee jaar gevangen. Hij had gehoopt kracht, vrede en blijdschap te ervaren te midden van de verdrukking. Brunson ervaart niets van God... Luister meer.