Week voor de Vervolgde Kerk

Aandacht voor vervolgde broeders en zusters

Bid voor ons! Die smeekbede hoor je vaak van vervolgde christenen. Vanaf zondag 4 juni willen we daarom samen met jou een week lang bidden voor vervolgde christenen. Bekijk ook onze bijpassende podcasts, verhalen en inspiratie.

Download de gebedskalender
of zet een reminder in je agenda.

Zondag voor de Vervolgde Kerk 2023
De Zondag voor de Vervolge Kerk valt in 2023 op 4 juni. In veel kerken wordt op deze zondag stil gestaan bij broers en zussen die vervolgd worden en bij wat wij in Nederland kunnen leren van hen. Zondag voor de Vervolgde Kerk is direct de week na Pinksteren. In de Bijbel lezen we dat na de uitstorting van de Heilige Geest ook christenvervolging begon.

Week voor de Vervolgde Kerk
Van zondag tot vrijdag bieden wij samen met Open Doors, HVC en Friedensstimme jou specifieke gebedspunten aan om voor te bidden. Je leest het verhaal van een vervolgde broer of zus en kunt hier met familie of vrienden voor bidden. Elke dag ontvang je een extra inspiratietip zoals een boeiende podcast, een filmpje over een vervolgd christen of een gratis cadeau.

Volg de Week voor de Vervolgde Kerk in de gebedapp
of download hier de gebedskalender.

Nacht van Gebed
Vrijdag sluiten we de Week voor de Vervolgde Kerk af door de Nacht van Gebed 2023. Een bijzonder moment om met jouw bijbelstudiegroep, jeugdclub of met vrienden volhardend te bidden voor onze vervolgde broers en zussen. Doe jij mee? Laat ons zien hoe jullie dit doen door ons te taggen op onze social media.

Ontdek op deze pagina wat je als gemeente/groep kunt doen voor vervolgde christenen.

Podcasts Zondag voor de Vervolgde KerkPodcasts met ds. Paul VisserPodcasts met ds. Paul Visser

Twee boeiende podcasts die je echt wilt luisteren in de Week voor de Vervolgde Kerk zijn de podcasts van podcast De Stem met ds. Paul Visser. Hij reisde met ons mee naar vervolgde christenen en vertelt welke lessen hij hier voor zichzelf en voor zijn gemeente in Amsterdam uit haalt.

Luister je mee?


Video's

Wil je bij je bijbelstudie tijdens de Week voor de Vervolgde Kerk of bij de Nacht van Gebed een mooie video laten zien over vervolgde christenen? Bekijk onze video's en laat je raken.

Video's bekijken

Preekschetsen

Met dank aan ds. Luite-Harm Kooij, ds. Henk van der Veen en ds. Henk Methorst stellen wij verschillende preekschetsen beschikbaar:

Preekschets: De koning en het kruis

Preekschets: Troost

Preekschets: Wie is de sterkste?

Verhalen

Ontdek indrukwekkende verhalen van vervolgde christenen en wordt geïnspireerd en bemoedigd door hun geloof, volharding en de indrukwekkende daden van God in hun leven.

Ontdek de verhalen hier

Werkvormen

En nu? Er zijn verschillende mogelijkheden om verder door te praten of denken over de lessen van vervolgde christenen.

Bekijk de werkvormen

Voor kinderen

Neem de kinderen uit uw groep of gemeente mee in de verhalen van vervolgde christenen!

Ontdek hoe dat kan

Doen

Benieuwd wat uw groep of gemeente kan doen voor vervolgde christenen?

Bekijk de mogelijkheden