Akila draagt een kruis onder haar kleding

19-06-2023
'Akila' uit Egypte is 35 jaar als ze haar verhaal aan ons vertelt. Met blijdschap zit ze in de kerk met een kruis aan haar ketting. Maar wat het kruis betekende, wist ze vroeger helemaal niet.

Geloofsstrijd in het gezin


Akila werd als moslim geboren. Haar moeder was christen, maar daar deelde ze niet veel over, omdat het te gevaarlijk was. Pas toen haar moeder ziek werd en kanker kreeg, merkte Akila het pas echt; het verschil in geloof tussen haar vader en haar moeder was een groot probleem.  "Ik breng je pas naar het ziekenhuis als je belijdt dat er geen god is als Allah en dat Mohammed zijn profeet is," zei Akila's vader tegen haar moeder.

Veerkacht


Pas jaren later, toen Akila volwassen was, snapte ze pas wat voor veerkracht haar moeder had, toen ze steeds weigerde haar geloof in Jezus aan de kant te zetten voor een kans op medische behandeling. "Ik zag het opeens in een ander licht," vertelt Akila. Eerst was ze vooral boos op haar vader, omdat hij haar moeder had laten sterven, maar nu werd haar focus verlegd naar haar moeder. "Wat voor geloof moet dat zijn, dat ze daar zoveel kracht uit haalde en tot het einde toe volhield?" vroeg Akila zich af.

Immanuël


Ze begon te lezen in de Bijbel die haar moeder haar niet zo lang voor haar sterven had gegeven. En daar ontdekte Akila de bron van de moed van haar moeder: 'Immanuël'. De God van haar moeder, de God die Immanuël heet, wil dicht bij de mensen zijn en was dicht bij haar moeder; zelfs toen ze stierf.

Getuige van het kruis


Onze God Immanuël, is de God van het kruis. En daarom draagt Akila haar ketting met kruis graag. Maar omdat Akila geboren is als moslim, kan ze dit niet in het openbaar doen. Net als veel andere christenen in Egypte gelooft ze in het geheim en weet haar familie niet af van haar bekering. Maar toch zit ze daar als getuige van Jezus en raakt ze met haar verhaal ons hart.

Ben jij ook zo vol vreugde over Immanuël, de God die zijn nabijheid toont door te sterven aan het kruis en op te staan uit de dood.

Luister naar Akila's verhaal in podcast De Stem aflevering #65

Naar de podcast
Terug naar overzicht