Wilt u nalaten aan vervolgde christenen?“Diezelfde avond kon ik niet slapen. De woorden die ik eerder die dag had gehoord, drongen tot me door en ik was direct overtuigd van de christelijke boodschap. De volgende dag vertelde ik mijn broer dat ik naar de kerk wilde. Ik wilde meer horen over de Heere Jezus.”

Vanaf het moment dat Sadi (25) tot geloof komt, wordt hij bedreigd en verstoten door zijn familie. Onze partnerorganisatie in Nigeria vangt hem op. Hij krijgt praktische hulp, onderdak en bijbels onderwijs. Deze steun laat Sadi zien dat hij niet alleen is: zijn nieuwe familie staat naast hem.

Nalaten is iets goed achterlaten voor uw familie. Dit begrip mag u breed zien: de Bijbel noemt alle christenen één familie. Christenen die worden vervolgd, zijn familie. Sadi heeft er broers en zussen bijgekregen. Hij hoort bij onze familie, maakt er deel van uit.

Brochure aanvragen

“Christenen die worden vervolgd, zijn familie.”

Wat doet SDOK met uw nalatenschap?

Wij ondersteunen vervolgde christenen op verschillende manieren. Uw nalatenschap draagt bij aan het:

Verlenen van noodhulp aan direct getroffenen.

Praktisch ondersteunen van vervolgde christenen.

Toerusten van christenen die, ondanks tegenstand, het Evangelie willen delen.

Lees meer

Hoe werkt nalaten?

Een erfenis of nalatenschap is het geheel van goederen dat een overleden persoon achterlaat. Zo werkt het:

U kunt zelf bepalen wat er met uw bezit gebeurt als u overlijdt. In Nederland dient u dat vastleggen in een testament. Dit kan alleen bij een notaris. U kunt een gedeelte van uw vermogen nalaten aan één of meerdere goede doelen. In uw testament kunt u laten opnemen of u een legaat of een erfstelling nalaat aan SDOK.

Legaat: U kunt een vastgesteld geldbedrag of (onroerend) goed aan SDOK nalaten. Dit bedrag wordt aan SDOK uitgekeerd voordat de rest van de erfenis wordt verdeeld.
Erfstelling: U kunt SDOK als (mede)erfgenaam in uw testament overnemen. U laat een bepaald percentage na van uw bezit. U kunt dus SDOK mede-erfgenaam maken naast bijvoorbeeld uw kinderen.

SDOK heeft een ANBI-status, daarom hoeft er in beide gevallen geen erfbelasting betaald worden. Uw erfstelling aan SDOK komt dus voor 100% ten goede aan het werk van SDOK.

Wilt u meer weten?

Wilt u meer informatie over nalaten aan SDOK? Vraag de brochure aan via ons secretariaat of het formulier onderaan deze pagina en ontvang er een gratis boek bij.

Heeft u vragen over ons werk onder vervolgde christenen of over nalaten? Neem dan gerust contact met mij op via 0183-56 11 86 of info@SDOK.nl.

André van Grol (directeur SDOK)Brochure aanvragen over nalaten aan SDOKWe verwerken de bovenstaande gegevens volgens ons privacybeleid.