Vacature: Fondsenwerver

08-04-2024
SDOK staat wereldwijd naast vervolgde christenen en verbindt christenen in Nederland met hen.

Het werk van SDOK groeit! Om het team Communicatie & Fondsenwerving uit te breiden zijn wij op zoek naar een

FONDSENWERVER


voor 32 uur (minder uren is bespreekbaar)

Het betreft een betaalde aanstelling op het kantoor van SDOK (omgeving Gorinchem).

We zoeken iemand met een hart voor vervolgde christenen die zich vanuit zijn of haar passie wil inzetten voor SDOK. Ben jij resultaatgericht, krijg je energie van het behalen van doelen en wil je christenen in Nederland mogelijkheden bieden om naast vervolgde broeders en zusters te staan? Dan ben jij de nieuwe collega die wij zoeken!

SDOK staat vervolgde christenen bij met praktische hulp, zoals noodpakketten.SDOK staat vervolgde christenen bij met praktische hulp, zoals noodpakketten.


Wat ga je doen?
 • Je gaat aan de slag met het werven van nieuwe particuliere donateurs via verschillende campagnes en kanalen, zoals direct marketing, events, online fondsenwerving en telemarketing. Achteraf evalueer en analyseer je de campagnes.
 • Je bedenkt en voert programma’s uit voor behoud en groei van bestaande particuliere donateurs.
 • Je ziet kansen, trends en ontwikkelingen in de maatschappij en weet die om te zetten naar fondsenwervende concepten en events.
 • Samen met het team stel je een fondsenwervingsplan en managementrapportage op om te sturen op de voortgang van de fondsenwerving.

Je wordt onderdeel van de afdeling Communicatie en Fondsenwerving. Dit team wordt aangestuurd door een manager en bestaat verder uit een online storyteller, een marketeer, een woordvoerder / relatiemanager, een coördinator presentaties, een vormgever, een communicatiemedewerker en een fondsenwerver / relatiebeheerder. Als echte teamplayer vind jij het leuk om samen met ons te brainstormen en mee te denken.

Miriams man werd onthoofd door moslimterroristen. SDOK ondersteunt traumaverwerkingsprogramma's om vrouwen als Miriam te helpen.Miriams man werd onthoofd door moslimterroristen. SDOK ondersteunt traumaverwerkingsprogramma's om vrouwen als Miriam te helpen.


Wie we zoeken
Wat heb jij in huis? Je bent bevlogen, initiatiefrijk en doelgericht. Je bent communicatief vaardig en organisatorisch sterk. Verder ben je analytisch en goed in staat om data te visualiseren.

 • Je bent christen en actief lid van een kerk;
 • Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau;
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring op het gebied van fondsenwerving;
 • Je hebt ervaring in het werken met een crm-systeem (Salesforce is een pré).

Wat biedt SDOK?
 • Een dynamische functie in een groeiende organisatie, met mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen; 
 • Een veelzijdig team van kundige en betrokken collega’s en een informele werksfeer; 
 • Een inschaling in schaal 8 Rijksoverheid, afhankelijk van je kennis, ervaring en opleiding, met mogelijkheid tot doorgroeien; 
 • Een jaarcontract, met perspectief op een vast contract;
 • De mogelijkheid en faciliteiten om (deels) thuis te werken;

Role evangeliseert in vijandige gebieden. SDOK ondersteunt evangelisten als Rolo.Role evangeliseert in vijandige gebieden. SDOK ondersteunt evangelisten als Rolo.


Reageren 


Enthousiast geworden? Stuur ons vóór 6 mei je motivatiebrief en CV via vacatures@sdok.nl.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Timo Heijstek (manager Communicatie & Fondsenwerving), via 06-38168422. De eerste ronde van sollicitatiegesprekken vindt plaats op 21 en 23 mei. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
Medewerker aan het woord:
Werken bij SDOK

Ik vind het mooi om bij SDOK te werken: we staan samen naast vervolgde broers en zussen. Deze verbondenheid proef ik ook in het team: we hebben een hartelijke sfeer, er is ruimte voor elkaar en we zoeken samen God.

- Timo Heijstek
Terug naar overzicht