Bemoedigd door kaart uit Nederland

10-07-2024
Justine zit met de kaart in haar handen. Deze kaart, die ze via SDOK van een christen uit Nederland kreeg, is een enorme bemoediging voor haar.

In mei 2023 verloor Justine haar man Antoine. Sinds 2018 was hij voorganger van een kleine gemeente in het noordwesten van Burkina Faso. Toen de aanvallen op christenen in de regio toenamen, drongen hun volwassen kinderen er bij hun ouders op aan om te vertrekken. Maar Antoine stond erop om te blijven. "Zolang hier nog christenen wonen, blijf ik hen dienen en ga ik niet weg", zei hij. Een paar jaar later werd hij tijdens aanvallen van terroristen vermoord.

Het huisje waar Justine nu woont, samen met haar oudste zoon.Het huisje waar Justine nu woont, samen met haar oudste zoon.


Justine woont nu bij haar oudste zoon in huis in een veiliger gebied. Ze heeft nog veel verdriet over wat er gebeurd is.  Ze vindt troost in het bijbelverhaal van Ruth en denkt daar ook veel over na. Ze vraagt om gebed voor haar hele familie, dat ze door Gods genade sterk zullen blijven in hun geloof. Bid jij mee?
Terug naar overzicht
Schrijfactie

Schrijfactie

Doe mee met een schrijfactie en bemoedig een vervolgd christen met een kaart.

Ik doe mee!