Video: Sejun (13) ontvlucht een boeddhistisch klooster

25-05-202439 x geraakt
Sejun uit Nepal groeit op in een boeddhistisch klooster. Maar de leraren handelen niet in de vrede waarover ze onderwijzen. Wanneer Sejun dertien jaar is, vlucht hij weg.

Als Sejun terugkeert naar zijn familie is zijn vader boos. "Mijn vader zei dat ik schande over de familie bracht, omdat ik mijn opleiding niet afmaakte", vertelt Sejun. "Hij bracht me naar een andere school, waar ik helemaal opnieuw moest starten, in groep een."

Op deze school ontmoet Sejun een christelijke leraar die hem een Bijbel geeft. Samen lezen ze eruit en Sejun merkt dat de woorden die hij in de Bijbel leest wél echte vrede brengen en hij komt tot geloof. Maar zijn familie is niet blij met deze ontwikkeling. Wanneer hij uit de Bijbel leest, wordt hij in elkaar geslagen.

De mishandelingen zijn zo erg dat Sejun wegvlucht. Waarheen weet hij niet. Gelukkig zorgt zijn christelijke leraar voor een nieuw thuis en neemt hij hem mee naar de kerk. Daar vindt Sejun een nieuwe 'familie': zijn familie in Christus. "Ik las veel in het boek wat mijn leraar me gaf. Ik las over het Licht. Het is het Licht wat ik in mijn leven wil ontvangen", vertelt Sejun.
Medewerker aan het woord:
Bid voor kinderen in vervolging

Bid je mee voor kinderen en tieners zoals Sejun? Bid dat ze krachtig staan in God en christelijke vrienden vinden.

- Marijke
Terug naar overzicht
39 keer geraakt