Podcast: Chinese christenen in het nauw

23-07-2021
In de 29e aflevering van podcast De Stem word je bijgepraat over de situatie van christenen in China. Richard Groenenboom spreekt met Anthon van der Laak van Kingdom Ministries. Een organisatie die zich toelegt op het toerusten en trainen van christelijke leiders wereldwijd.

Anthon vertelt je hoe zijn hart voor China werd geopend en hoe de situatie is veranderd sinds hij daar in 1999 aankwam. Net als nu werden ook in die tijd regelmatig voorgangers opgepakt en de politie hield christenen goed in de gaten. Anthon moest dat ook aan den lijve ondervinden: op een dag gaf hij een training voor veertig man en hoorde hij de stampende laarzen door het gebouw. “Ik weet nu dus echt wat een razzia is, ik verborg mezelf in een kast en bad het gebed van Anne van der Bijl.” Het weerhield hem er niet van om terug te keren om zijn werk te doen in China.

“Ik weet nu dus echt wat een razzia is."
- Anthon van der Laak

Wat mij het meest aanspreekt in deze podcast is de les ‘setbacks are stepping stones’. Anthon past dat toe op de kerk in China waar steeds nieuwe regels komen die het samen God dienen moeilijker maken. Door op tijd uit elkaar te gaan in kleinere gemeenten wordt voorkomen dat hun gegevens bekend worden. Zo wordt een terugslag een stapsteen die de gemeente de kans biedt om te groeien in geloof en toewijding. Een les die we persoonlijk in ons leven kunnen toepassen maar ook als christenen voor de kerk in Nederland van waarde kan zijn.

"'Setbacks are stepping stones’ is de les die mij het meest aanspreekt."
- vrijwilliger Niels

Benieuwd wat Anthon nog meer te vertellen heeft over de kerk in China en welke gebedspunt hij aandraagt voor christenen daar? Luister dan snel naar deze aflevering van podcast De Stem.


Open de podcast in Spotify

Open de podcast in iTunes

Beluister vanaf je computerDeze blog werd geschreven door vrijwilliger Niels Kok.
Terug naar overzicht
Kom dichterbij Chinese christenen

Kom dichterbij Chinese christenen

Ontdek in welke situatie zij zich bevinden en waarom ze ons gebed meer dan ooit nodig hebben.

Open de podcast met Anthon van der Laak