Workshops vrouwenevent



Tijdens het vrouwenevent zijn twee workshoprondes. Hieronder vind je de mogelijkheden. Elke workshop duurt 45 minuten. Je kunt je bij aankomst tijdens het event inschrijven voor de workshops.

 

Workshop 1 - Vergeving (een intro)

We weten dat we elkaar moeten vergeven, want dat heeft God ook bij ons gedaan. Maar wat is vergeving eigenlijk? Waarom moeten we vergeven? Zijn er gradaties in? Zijn er gevolgen als we niet vergeven? Hoe kunnen wij echt vergeven?
In een interactieve workshop zullen Anouk en Marina dieper ingaan op dit thema. Aan het einde van de Workshop krijgen de deelnemers tools en handvatten mee om aan de slag te gaan met vergeving.

Anouk Beekman Houdijk is christencoach, trainer en spreker
Marina Troost is coach, trainer en spreker

Workshop 2 - Emmaüswandeling

In het prachtige Máximapark wandel je met een zus die je niet kent. Samen praat je verder over het verhaal van Susanne en over de rol van vergeving in jouw leven. Vrijwilligster Ellen van der Hil helpt je graag op weg! Denk aan wandelschoenen en eventueel een paraplu.

Workshop 3 - Koffiekunst maken

Het bemoedigen van gevangenen is een bijbelse opdracht en we gaan hen verrassen met een creatieve bijdrage: een schildering met koffie. Onze creatieve collega Harriet laat je zien hoe het werkt. Ook schrijven we een bemoedigende boodschap voor een gevangen broeder of zuster.

Harriet Luiten werkt bij SDOK op het secretariaat.  

Workshop 4 - Volhouden?

Op vele plaatsen in de wereld lijden christenen om hun geloof. Zij worden achtergesteld, verjaagd, gearresteerd, gemarteld en gedood. Zij ervaren aan den lijve dat geloven gevolgen heeft. In deze workshop wordt aan de hand van foto’s en video’s een aantal vervolgde christenen voor het voetlicht gebracht. Je krijgt een inkijkje in hun leven van lijden en strijd, maar ook hoe ze volharden en overwinnen. Omdat we in het Lichaam van Christus elkaars leden zijn, mogen wij van hen leren hoe ook wij in onze omstandigheden kunnen volhouden in geloof. Hiervoor worden je ook een aantal praktische handvatten aangereikt.

De workshop wordt geleid door Meindert Klaver. Hij is ruim vijftien jaar werkzaam bij SDOK als spreker voor gemeenten en scholen.

Workshop 5 - In gesprek met Susanne Geske

Tijdens deze workshop is er alle ruimte om vragen te stellen. Collega Richard Groenenboom leidt het gesprek. Wil je weten hoe het is om onder moslims te werken, om te gaan met lijden of wil je weten hoe haar kinderen omgaan met verlies door vervolging, stel je vraag aan Susanne.  

Richard Groenenboom is woordvoerder voor SDOK.  

Workshop 6 - Perpetua

Je bent een jonge vrouw van begin twintig en je hebt net een baby gekregen. En dan beland je in de gevangenis vanwege je geloof. Je staat voor de keuze om Jezus Christus te belijden als Heer én te sterven voor je geloof of om je geloof te verloochenen en daarmee je leven te redden...

In deze workshop lezen we een paar aangrijpende passages uit het verhaal van Perpetua. Haar leven en de omstandigheden van geloofsvervolging in het Romeinse Rijk zal kort worden toegelicht.

Dominee Luite-Harm Kooij is momenteel predikant in de GKV van Loenen-Abcoude en docent theologie aan hogeschool VIAA. In 2020 schreef hij een boek over martelaarschap in de theologie van kerkvader Origenes. Hij is als ambassadeur verbonden met SDOK.

Workshop 7 - Gods liefde voor jouw wijk

We verlangen er allemaal naar om een licht te zijn in onze buurt. Maar hoe doe je dat? Evelien van As bezocht in 2008– als medewerker van SDOK – Susanne en de overige nabestaanden van de Malatyamoorden. Het bezoek laat een diepe indruk achter bij haar en haar man.

De zaadjes die werden gezaaid, ontkiemden en bracht het gezin bij thuiskomst tot een radicale keuze. Ze verhuisden naar een zogenoemde ‘beruchte wijk in Zaandam: Poelenburg. Ze delen Gods liefde met mensen uit allerlei culturen. Maar hoe leg je contact met je buurtgenoten? Hoe ga je concreet aan de slag? In deze workshop doe je ideeën op om Gods brandende liefde voor jouw wijkgenoten nog meer zichtbaar te maken?


Evelien werkt met haar man Kor in de ‘beruchte’ wijk Poelenburg en deelt daar Gods liefde. Ze werkte zo'n twintig jaar voor SDOK.