Schrijnend: Stefan zit gevangen in Pakistan

02-02-2022leestijd 2 min
De beruchte Pakistaanse blasfemiewetten hebben al voor veel ellende gezorgd in het leven van veel christenen. De namen van Asia Bibi, Shafqat en Shagufta klinken misschien bekend in de oren, maar er zijn nog veel meer namen. Zoals Stefan, waar je in de 42e podcast van De Stem over hoort.

Wanneer ik op een evenement sta voor SDOK krijg ik regelmatig de vraag wat het verschil is tussen al die organisaties die zich inzetten voor vervolgde christenen. Vandaag richten we ons op dat wat we gemeen hebben: hart voor vervolgde broers en zussen.  Jan-Dirk van Nifterik, directeur van collega-organisatie HVC, is te gast in de podcast om je mee te nemen naar Pakistan.

Stefan wordt getreiterd vanwege zijn geloof en handicap.Stefan wordt getreiterd vanwege zijn geloof en handicap.


Bidden voor Stefan


Jan Dirk vertelt het verhaal van Stefan en dat  is enorm schrijnend. Na een ontspoorde burenruzie krijgt Stefan de zware beschuldiging van blasfemie in zijn schoenen geschoven en in de gevangenis wordt hij getreiterd vanwege zijn handicap. Zijn familie is bedreigd en weggejaagd en zijn gezondheid is slecht. Er wacht Stefan en zijn familie een traject dat hen de moed beneemt.

Ontdek hoe jij voor christenen in Pakistan, zoals Stefan en zijn familie, kunt bidden!

Luister snel naar de nieuwste aflevering van podcast De Stem:

Open de podcast in Spotify

Open de podcast in iTunes

Beluister vanaf je computer


Deze blog is geschreven door Niels Kok, vrijwilliger bij SDOK.
Terug naar overzicht