Petitie voor vrijlating ontvoerde Raymond Koh

22-09-2020
Het gezin van pastor Raymond Koh
Susanna Liew roept op tot internationale actie om de Maleisische regering in beweging te brengen. Haar man Raymond Koh werd drie jaar geleden uit zijn auto ontvoerd. De ontvoering, die op beeld is vastgelegd, is met militaire precisie uitgevoerd. De Mensenrechtencommissie van Maleisië beschuldigt de Maleisische overheid van de kidnapping. SDOK steunt de oproep van Susanna Liew en de petitie die de Engelse zusterorganisatie van SDOK, Release, is gestart.

André van Grol, directeur SDOK, ontmoette Susanna Koh en haar zoon Jonathan vorig jaar. “Enerzijds is Susanna kwetsbaar en verdrietig, anderzijds is ze krachtig en sterk. Ze heeft heel bewust gekozen om internationaal aandacht te vragen voor de situatie van Raymond.”

Bedreiging
Raymond en Susanna runden in Kuala Lumpur het centrum Hope Community, waar ze hulp boden aan bewoners van sloppenwijken. Tijdens een bijeenkomst met sponsors van het centrum, vielen dertig agenten binnen. Sindsdien werden Raymond en Susanna bedreigd. Ze kregen kogels met een dreigbrief en antrax poeder toegestuurd. Volgens de regering hielden ze zich bezig met het bekeren van moslims, iets wat verboden is in Maleisië.

André van Grol: “Susanna vertelde dat ze niet actief zijn in het benaderen van moslims. Ze gaan niet naar de moskee om hen over het christelijk geloof te vertellen. Maar als mensen contact met hen zoeken en meer willen weten over hun geloof, dan sturen ze hen niet weg.”

"Raymond is al drie jaar weg. Er is geen spoor van hem te vinden."


Heilige verontwaardiging
SDOK-zusterorganisatie Release International is een petitie begonnen voor de vrijlating van Raymond Koh. SDOK sluit zich hier van harte bij aan. Van Grol: “Raymond is al drie jaar weg. Er is geen spoor van hem te vinden. Hij en Susanna zijn onze familieleden, die worden vervolgd vanwege hun geloof in Christus. Richard Wurmbrand, de grondlegger van SDOK zei daarover: ‘Wij willen de prijs betalen, maar laat ons niet alleen lijden’. Datzelfde is van toepassing op Raymond en Susanna. De aandacht voor hun situatie wordt snel minder, er zit geen schot in de zaak. Ik voel een soort heilige verontwaardiging over de situatie en vind dat we naast dit gezin moeten staan. Susanna voelt zich erg gesteund door gebeden van christenen over de hele wereld.”

Petitie
De petitie is gericht aan de premier en aan de korpschef van de Maleisische politie. De petitie luidt:
‘Een van de loyale burgers van uw land wordt al drie jaar vermist. Pastor Raymond Koh werd op 13 februari 2017 op straat ontvoerd en is sindsdien niet meer gezien. Zijn vrouw en kinderen vragen zich af wat er met hem is gebeurd en of hij nog leeft. Wij, medechristenen van over de hele wereld, roepen uw regering op om alle informatie met betrekking tot de gedwongen verdwijning vrij te geven, inclusief alle betrokkenheid van de geheime politie.’

SDOK en Release
SDOK en Release International (Engeland) maken deel uit van Voice of the Martyrs, een wereldwijd netwerk van organisaties die zijn opgericht door Richard Wurmbrand en die vervolgde christenen steunen. Wurmbrand zat zelf veertien jaar in communistische gevangenissen vanwege zijn geloof in Christus.

Lees hier het persoonlijke verhaal van Susanna
Terug naar overzicht
Sta naast het gezin van Raymond Koh

Sta naast het gezin van Raymond Koh

Roep de regering op om in actie te komen en informatie vrij te geven over de verdwijning van pastor Raymond Koh.

Teken de petitie hier