Nieuw: Podcast 91 Geloofszekerheid en vrede

30-04-2025leestijd 3 min
Deze aflevering is de eerste in een serie rondom het boek Diepgeworteld, waarin Richard lessen deelt die hij leerde van vervolgde christenen. Verhalen die raken, maar ook richting geven. Zoals het verhaal van een dominee in Nigeria, die ondanks bedreigingen en verlies vasthoudt aan de vrede van God. Of Laila uit Iran, die de islam achter zich liet en stap voor stap leerde leven vanuit genade. Ze maakten Richard duidelijk: echte vrede komt niet door prestaties, maar door overgave.

Toch is dat niet vanzelfsprekend. Richard deelt eerlijk hoe hij zelf jarenlang worstelde met geloofszekerheid. Hoe hij 's nachts wakker lag met de angst: wat als ik nu sterf? Twijfel, zegt hij, is meer dan een gevoel. Het is een manier waarop de vijand ons probeert af te houden van Jezus. Twijfel is gevaarlijk, sterker nog: twijfel is zonde. Want het zet een vraagteken bij de waarheid die God over ons uitspreekt.

Hoe kun je groeien in die vrede? Drie dingen zijn essentieel:
🔶 Het Woord van God – Lees de Bijbel en leer Jezus kennen door Zijn eigen woorden.
🔶 Onderscheiden van stemmen – Niet elke gedachte in je hoofd komt van God. Herken de leugens die vrede roven.
🔶 Geloofsgemeenschap – Groei doe je niet alleen. Juist als je het moeilijk hebt, heb je broers en zussen nodig die voor je bidden en naast je staan.

Vrede is niet iets vaags of abstracts. Het is een kracht van God die je denken verandert, je hart bewaakt en je voeten stevig plant, zelfs in de storm. Juist vervolgde christenen laten dat zien. Zoals een Nigeriaanse dominee zei: “Het is beter om in een gevaarlijke omgeving te zijn met God, dan in een veilige omgeving zonder Hem."

Meer horen? Beluister aflevering 91 van De Stem. En wil je zelf verdiepen in deze thema’s? Het boek Diepgeworteld is nu verkrijgbaar via sdok.nl/diepgeworteld. Word je voor minimaal 5 euro per maand donateur van SDOK, dan ontvang je het boek cadeau.

Bekijk de podcast
 
Terug naar overzicht