Event: 'Geloven in Noord-Korea'

Vrijdagavond 21 juni 2024

Noord-Koreaanse christenen hebben alles voor Jezus over. Tijdens het gratis event van SDOK 'Geloven in Noord-Korea' deelt broeder Ahn, een voormalig eliteofficier van de Noord-Koreaanse leider Kim, zijn verhaal.


Reserveer GRATIS je plek

Ons vorige event was voortijdig uitverkocht. Wees er snel bij.Geloven in Noord-Korea

Samenkomsten in het donker en fluisterend zingen. Noord-Koreaanse christenen ontmoeten elkaar niet voor niets in het geheim: geloven is le-vens-ge-vaar-lijk.

Wat maakt dat deze broers en zussen zelfs bereid zijn om te sterven voor Christus? Wat betekent dat voor jou in Nederland, een land waar sterven voor ons geloof niet aan de orde lijkt? Ontdekt het tijdens een gratis event van SDOK.

Tijdens ‘Geloven in Noord-Korea’ hoor je de verhalen van Noord-Koreaanse christenen en word je aangemoedigd in je eigen geloof.

Meld je gratis aan
Reserveer meerdere plekken voor jou en je familie of vrienden.

Hoofdspreker: Ahn uit Noord-Korea

Als eliteofficier van de Kim-familie is het broeder Ahns taak hun portretten te redden uit een brand. Hoewel dit bijna zijn leven kost, ontvangt broeder Ahn niets van de beloofde roem vanwege zijn heldendaad. “Ik vond het toen uiterst onrechtvaardig. Als ik nú terugkijk, zie ik het als Gods voorzienigheid.”  

Teleurgesteld in de machtige familie besluit broeder Ahn te vluchten naar Zuid-Korea. Daar bezoekt hij als onderdeel van de inburgering een aantal kerkdiensten. “Eerst ging ik naar de kerk omdat ik eenzaam was. Maar door de liefde en dienstbaarheid van de christenen werd ik nieuwsgierig naar de Jezus. Ik leerde meer over Christus en uiteindelijk ontmoette ik Hem zelf.”

Nu is broeder Ahns grote verlangen om landgenoten met het Evangelie te bereiken. Tijdens het event ‘Geloven in Noord-Korea’ vertelt Ahn zijn levensverhaal.  "Door de liefde van christenen werd ik nieuwsgierig naar Jezus" - Broeder Ahn uit Noord-Korea

Sprekers & programmaHoofdspreker: Noord-Koreaanse broeder Ahn
Lange tijd was broeder Ahn een eliteofficier en bewaker bij de Kim-familie, de leidersfamilie van Noord-Korea. Hij waagde zelfs zijn leven door enkele portretten van Kim Jong-il en Kim Jong-un te redden uit een brandend gebouw.  

Maar broeder Ahns waardering voor de hooggeplaatste familie vervaagde. Na een lange weg leerde hij Christus kennen. Nu is zijn grote verlangen om landgenoten met het Evangelie te bereiken. Broeder Ahn vertelt tijdens ‘Geloven in Noord-Korea’ zijn levensverhaal.  

Spreker: Pastor Tim
Pastor Tim, voorganger in Zuid-Korea, werkt al jarenlang met vluchtelingen uit Noord-Korea. Hij ziet van dichtbij hoe God in dit gesloten land werkt. Hij spreekt over wat het verhaal van pastor Ahn (en andere Noord-Koreanen) ons, christenen in het ‘vrije westen’, kan leren.    

Andere programmaonderdelen:  
Tijdens het event krijg je een uniek inkijkje in manieren waarop het Evangelie onder Noord-Koreanen wordt verspreid. Ook zingen we samen; onder andere een lied in het Noord-Koreaans.

Gratis aanmelden
Je kunt meerdere stoelen reserveren."Dit event is voor iedereen die regelmatig bidt voor Noord-Korea. Je ontdekt wat God doet in duisternis en geslotenheid"Praktische informatie

Datum & tijd: Vrijdagavond 21 juni: 19:45 tot 22:00 uur
Inloop vanaf 19.15 uur.

Locatie: Het Kruispunt, Verlengde Parallelweg 12 in Barneveld
Plan hier je route.
(Zes minuten lopen vanaf station Barneveld Noord.)

Vertaling: Het hele programma wordt vertaald door een tolk.

Reserveer een stoel
Twijfel je? Je kunt je tot een week voor het event afmelden.

Dit zeggen anderen:

Bezoekers van vorige events gaven deze ontmoetingen een score van 4,4 van de 5 sterren!

Dit waren enkele reacties:
  • "Ik was erg dankbaar dat ik dit mocht meemaken"
  • "Goed programma! Het was mooi in elkaar gezet!"
  • "Zulke avonden kunnen niet lang genoeg duren!"
  • "De verhalen waren verschrikkelijk, maar door alles heen laat Hij zijn geliefden niet in de steek."

Maak het zelf mee
En nodig een vrien(in) uit.