Leden van Al Shabaab komen tot geloof

06-12-2023
Drie jaar geleden gebruikten moslimterroristen veel geweld tegen christenen in het noorden van Mozambique. Inmiddels is het daar rustiger.

Een voorganger bezoekt de moslimterroristen in de gevangenis. Hij liet ons weten: "God werkt zo krachtig in de gevangenis. Onlangs bezochten we de gevangenis weer, na een periode van bidden en vasten. Er zaten veel leden van Al Shabaab gevangen. Toen we begonnen te preken en te onderwijzen, raakte God de harten van deze terroristen aan. Ze vielen neer en huilden over hun zonden. We baden voor hen en velen wilden redding in de naam van Jezus.

De liefde die ze van God kregen, hadden ze nog nooit ontvangen. De meesten van hen hadden mensen gedood en onthoofd. Ze zeiden: 'Het is waar dat we veel mensen hebben gedood, maar deze boodschap van liefde bracht ons tot inkeer. We leefden in de rimboe en wanneer we de sjaals om onze hoofden deden, was het alsof we in dieren veranderden. Als we mensen vermoordden, voelden we ons alsof we dieren doodden. We voelden geen enkele emotie, maar waren bloeddorstig. Toen we christenen ombrachten, deden we dat omdat we dachten dat ze verraders waren. Maar jullie boodschap hielp ons herinneren wie we zijn.’ De mannen vroegen zelfs de politiechefs om vergeving.”
Medewerker aan het woord:
Bid je mee voor vervolgers?

Onze broers en zussen die vervolgd worden, bidden vaak voor hun vervolgers. Bid jij mee dat de vervolgers Jezus' liefde zullen leren kennen?

- Marijke
Terug naar overzicht