Hoe SDOK Chinese christenen helpt

04-12-201925 x geraakt
China richt haar pijlen op de jongste generatie christenen. SDOK ook. (Beeld: Shutterstock)
Vervolging in China is in ruim een jaar gegroeid met 300%. De overheid richt haar pijlen op de jongste generatie. SDOK geeft ook aandacht aan juist deze kwetsbare doelgroep.

Sinds vorig jaar is het aantal vervolgde christenen in China meer dan verdrievoudigd. Inmiddels hebben meer dan één miljoen Chinese christenen te maken met geweld, tegenstand en onderdrukking vanuit de overheid.

Kinderen boete voor kerkdienstEnkele jaren geleden was het nog mogelijk om in China met het hele gezin naar de kerk te gaan. Inmiddels is de wetgeving aangescherpt en is het voor minderjarigen verboden om een kerkdienst bij te wonen.

Kinderen onder de 18 jaar mogen in China niet naar de kerk


Er staat zelfs een hoge boete op wanneer kinderen in de dienst worden ontdekt. Het hoofddoel van de Communistische Partij in China is dat de volgende generatie Chinezen Christus niet meer leert kennen. Om dit doel te bereiken, gaat de Chinese overheid heel ver.

Peuterschool indoctrinatieDe overheid begint al vroeg met het indoctrineren van kinderen. Al vanaf de kleuterschool wordt kinderen geleerd Christus te haten en christenen te wantrouwen. Het wordt ouders op die manier heel moeilijk gemaakt hun kinderen groot te brengen met de boodschap van het Evangelie. Doordat kinderen van christenen op school een andere boodschap horen dan thuis, raken veel van hen verward en worden ze angstig.

Op de peuterschool leren kinderen om christenen te haten


Zondagsschool-in-een-doosSamen met onze partnerorganisatie in China willen we deze christelijke gezinnen steunen met het geven van een christelijke opvoeding aan hun kinderen. In 2019 verspreiden we daarom duizenden ‘Sundayschools-in-a-Box’ onder deze gezinnen.

SDOK richt zich in steun juist ook op christelijke gezinnen


Deze zogenaamde ‘zondagsschool-in-een-doos’ box bevat een legale kinderbijbel, een SD-kaart vol met zondagsschoolmateriaal in de Chinese taal en een videospeler uit China. De doos is door ouders eenvoudig te gebruiken om hun kinderen Bijbels te onderwijzen en hen sterk te maken in het christelijk geloof.

Met elk pakket kunnen gemiddeld zeven kinderen worden bereikt (Beeld: oa. Freepick)Met elk pakket kunnen gemiddeld zeven kinderen worden bereikt (Beeld: oa. Freepick)


DecemberactieVervolging door de Chinese overheid kunnen we niet ‘oplossen’. Tegelijkertijd is de nieuwe generatie christenen zowel kostbaar als kwetsbaar. We investeren hier bewust in, bijvoorbeeld door Chinese gezinnen te helpen met het christelijk onderwijs. Een forse investering, elk pakket kost ongeveer €100.

Een zondagsschool-in-een-doos kost ongeveer €100


Om de kosten voor dit project en vele van onze andere projecten (in China, maar ook in het Midden-Oosten, Afrika en andere gebieden) te dekken, voert SDOK in december actie voor vervolgde christenen. Wil je bijdragen aan ons werk? Een gift geven kan!

Lees meer over de actie.

Terug naar overzicht
Draag je bij met een gift?

Draag je bij met een gift?

Steun vervolgde christenen uit oa. China met een gift.

Lees meer
25 keer geraakt