Over I am n

Over I am n
De Arabische letter 'n' staat centraal in de campagne I am n
Toen strijders van Islamitische Staat (IS) het noorden van Irak binnenvielen, begonnen ze de huizen van christenen te markeren. Ze schilderden de Arabische letter ن,  of ‘n’, op de buitenmuur, om daarmee aan te geven dat er ‘nasrani’ woonden – volgelingen van Jezus van Nazareth. Met het n-teken kwam ook het ultimatum: bekeer je tot de islam of betaal de ‘belasting’. Doe je dat niet, vlucht dan – of sterf.

Vervolging van christenen in islamitische landen neemt sterk toe. Christenen die staan voor hun geloof in Jezus Christus in een vaak vijandige omgeving, die ervoor kiezen om ‘n’ te zijn, betalen een hoge prijs. De verhalen van deze christenen vormen de basis voor I am n (ik ben ‘n’), een project van SDOK samen met Uitgeverij Groen (onderdeel van Royal Jongbloed).

Aan de hand van zes thema’s – opoffering, moed, blijdschap, volharding, vergeving en trouw – inspireert I am n met de getuigenissen van christenen die lijden onder vervolging vanuit de islam.

De verhalen in I am n herinneren ons eraan dat iedere christen ‘n’ is, of ن. Waar we ook leven, als christen zijn we verbonden met broeders en zusters die vervolgd worden om hun geloof. Ontmoet hen en hun gezinnen, lees hun verhalen. Laten ze je geloof verdiepen in een God die moed geeft om te schijnen in een donkere wereld.

Bekijk de boeken