Betrouwbare service
Veilig betalen
Levertijd 1-4 dagen
Per bestelling € 3,95 verzendkosten
U steunt SDOK
Recensie
"God keert alles om ten goede"

"Bijzonder om het verhaal achter de foto te leren kennen. Op het wereldberoemde beeld zie je ontreddering, angst, pijn. Je vraagt je af of het ooit nog goed komt met het zwaargetroffen meisje. En dan zie je hoe God alles omkeert ten goede. Hij laat Kim zien Wie Hij is. Ze komt tot geloof en de Heere geeft haar herstel en Kim leert ook wat vergeving is. Wereldwijd mag ze van Zijn liefde getuigen. Enorm bemoedigend om te lezen dat God zelfs van de moeilijkste dingen in je leven iets goeds kan maken.
"

-

Het napalmmeisje

Kim Phuc Phan Thi | 275 blz. | 9789023952275
€ 17,99+ € 3,95 verzendkosten

De omslagfoto van dit boek waarop een meisje wanhopig wegrent voor de vlammen van napalmbommen is wereldberoemd. Minder bekend is hoe het verder ging met de Vietnamese Kim Phuc.

Jarenlang wijdde Kim zich toe aan de religie van haar ouders, de cao dai. Dat is een mengvorm van onder andere boeddhisme, confucianisme, islam en christendom. Maar als een vriendin haar meeneemt naar een kerk, ontdekt ze dat ze Jezus wil volgen.

Als ze tijdens een feest weigert om te eten van voedsel dat aan de goden is gewijd, leidt dat tot een breuk met haar familie. “Je bent mijn dochter niet meer”, bijt haar moeder haar toe. Vanaf dat moment wordt Kim verbannen uit haar familie en staat ze er alleen voor. Dat is een grote worsteling, maar Kim ontdekt dat God trouw is.

Het napalmmeisje is een schrijnend verhaal over de oorlog in Vietnam en hoe een jong leven in een handomdraai verwoest kan worden. Maar het is ook een hoopgevend boek over de veerkracht die Kim vond in de liefde en genade van God.Terug naar overzicht