Shen Shaochun

Shen Shaochun komt uit een voorgangersfamilie en hij studeerde zelf ook theologie. Vanaf 2016 ontving hij een roeping voor zending in Myanmar. Daar gaf hij les aan kinderen en richtte hij de basisschool “Levend Water” op.

In 2018 werden vier theologiestudenten die deze school bezochten, opgepakt door de Chinese politie. Na ondervraging kwam naar voren dat voorganger Shen Shaochun de school leidde. Op 30 september van dat jaar werd hij gearresteerd en voor de rechter gebracht onder de valse beschuldiging van ‘het organiseren van illegale grensoversteken'.  

Tijdens de rechtszitting liet Shen Shaochun niets los over of hij de theologiestudenten kende. Hij hoopte dat de studenten hierdoor vrijgelaten zouden worden. Zelf nam hij alle schuld op zich en accepteerde de zevenjarige celstraf.

Shen ShaochunShen Shaochun


Gezinssituatie


Voorganger Shaochun mag één keer per maand bellen met zijn vrouw Pu Chunmei. Ook kan Pu eens in de paar maanden op bezoek komen. Samen hebben voorganger Shaochun en zijn vrouw een 36-jarige zoon die getrouwd is en een zoontje heeft. De vader van voorganger Shaochun overleed in 2023, zonder dat Shaochun afscheid van hem kon nemen.

Ziekte


Inmiddels is de gezondheid van Shen Shaochun erg achteruitgegaan. Vóór zijn gevangenschap had hij een oogziekte aan zijn linkeroog, later werd hij aan deze kant volledig blind. Ook het zicht van zijn rechteroog is sterk verminderd, door werk in de gevangenis dat slecht is voor zijn ogen. Daarnaast moet hij bloeddrukmedicatie slikken vanwege een te hoge bloeddruk en doen zijn tanden vaak pijn.  

Bemoedig je Shen Shaochun met een kaart?Schijf jij een kaart aan Shen Shaochun? Zijn adres staat hieronder. We helpen je graag op weg met onze schrijftips en Engelse voorbeeldzinnen.

Adres:
Shen Shaochun
Xishuangbanna Prison, Yunnan Province, Puwen Town,
Jinghong City, Xishuangbanna Dai Autonomous Prefecture,
Yunnan Province, China.
Postal Code: 666102

Het adres heeft geen huisnummer, dit is niet nodig vanwege de bekendheid van de gevangenis.
Terug naar overzicht