Mussie Eyob

Mussie Eyob uit Eritrea ontliep de doodstraf maar zit al jaren gevangen. In 2008 werd Mussie christen. Drie jaar later woonde hij in Saoedi-Arabië. Daar bezocht hij een moskee waar hij bezoekers het Evangelie vertelde. Hier staat de doodstraf op in dit land. Mussie werd gearresteerd en gevangengezet.

Omdat mensenrechtenorganisaties protesteerden, werd Mussie niet geëxecuteerd, maar uitgezet naar Eritrea. Daar verdween hij in de gevangenis, net als veel andere Eritrese voorgangers en evangelisten.
Omdat Mussie lang in het buitenland gewoond had en niet bekend was bij de christelijke gemeenschap in Eritrea, wist niemand precies waar hij gevangen zat. Na lange tijd ontdekte een zusterorganisatie van SDOK dat hij in de Me’etr-gevangenis in noord-west-Eritrea zit.

Mussie bekommert zich om zieke en verzwakte medegevangenen


Deze gevangenis is in 2007 geopend om christenen vast te houden die zijn gearresteerd vanwege hun geloof. Me’etr is niet zo wreed als andere gevangenissen maar het is gelokaliseerd in een droog, schraal, onherbergzaam gebied met barre weersomstandigheden. De gevangenis is een werkkamp. Gevangenen moeten op het land werken, iets wat heel zwaar is voor oudere of invalide gevangenen. De meeste gevangenen in Me’etr zitten daar langer dan zes jaar, sommige al tien jaar.

Volgens de laatste berichten lijkt Mussie in redelijk goede gezondheid te verkeren. Hij bekommert zich om zijn zieke en verzwakte medegevangenen. Voor zijn arrestatie ondersteunde hij ook zijn moeder en zus, maar dat is nu niet mogelijk.

Bemoedig Mussie met een kaart. Bekijk eerst onze schrijftips.

Mussie Eyob
Me'etr Prison
Asmara, Eritrea

Terug naar overzicht