Kidane Weldou

Pastor Kidane Weldou is in 2005 plotseling verdwenen en wordt vermoedelijk vastgehouden door Eritrese veiligheidstroepen. Ongeveer 2000 christenen worden vastgehouden in gevangenissen en militaire kampen in Eritrea.

Kidanes voertuig werd verlaten teruggevonden in het centrum van Asmara. Hij is een senior pastor van de Full Gospel Church en al vele jaren een leider in de kerk. Weldou is getrouwd en heeft vier dochters. Zijn familie weet al jaren niet waar hij is.

.Sommige christenen zijn vrijgelaten nadat ze een verklaring  hadden ondertekend dat ze geen religieuze diensten meer bij zullen wonen. De Eritrese regering begon in 2002 met het gewelddadig sluiten van evangelische en protestantse kerken. Sindsdien heeft zij geen enkele onafhankelijke protestantse kerk toegestaan zich te laten registreren en opnieuw te openen, ook al hebben elf kerken deze officiële registratie aangevraagd.
Naast de islam zijn er in Eritrea slechts drie christelijke kerken die van de regering toestemming hebben gekregen om samenkomsten te houden. Dit zijn de orthodoxe, katholieke en evangelisch-lutherse kerken. Er zijn echter ook orthodoxe christenen gearresteerd.


Schrijfinstructie

Aangepast adres:

Kidane Weldou
Wenjel Mermera
Asmara, Eritrea

Terug naar overzicht