Ju Dianhong

En wij zijn Zijn getuigen van deze dingen, en ook de Heilige Geest, Die God gegeven heeft aan hen die Hem gehoorzaam zijn. (Hand 5:32)

Ju Dianhong uit China is ten onrechte veroordeeld. Volgens de rechter is zij leider van de sekte ‘Drie Rangen van Dienaren’. Hiervoor kreeg zij dertien jaar cel opgelegd.

In het vonnis bestempelde de rechter christelijke boeken als ‘De christenreis’ van John Bunyan en ‘Streams in the desert’ van L. B. Cowman als ‘kwaadaardig cultmateriaal’.

Ju ontkent lid te zijn van de sekte, ze had er zelfs nog nooit van gehoord. Ju's enige 'misdaad' is dat zij het Evangelie heeft gedeeld. Ze verdedigde zich met de woorden: “Ik heb alleen geloofd in en gesproken over Jezus en heb nooit iemand kwaad gedaan of tegen Bijbelse principes gehandeld.”

Een hoger beroep haalde niets uit. De Chinese autoriteiten maakten niet bekend waar zij Ju gevangen houden. Een partnerorganisatie van SDOK ontdekte haar verblijfplaats. Deze organisatie komt op voor de belangen van onze vervolgde broers en zussen en moedigt u aan om niet alleen aan hen te denken en voor hen te bidden, maar ook om hen te schrijven.

Schrijf je Ju een kaart en bid je voor haar?

Ju Dianghong
No. 1 Prison for Women of Yunnan Province,
Kunyang Town, Jinning District
Kunming City, Yunnan Province
China 650600
Terug naar overzicht