John Cao

“Ik bid dagelijks voor mijn broers en zussen in Christus en voor alles wat er gebeurt in de wereld.”

Dat vertelde voorganger John Cao (ook bekend als Cao San-Qiang) tijdens een videogesprek met zijn moeder in het najaar van 2020.

John (58) is een Amerikaans-Chinese voorganger die al jaren in Amerika woont. Als twintiger werd hij christen. Hij trouwde de Amerikaanse Jamie Powell en volgde een opleiding tot voorganger. Daarna voelde hij zich geleid om missionair werk te gaan doen in China. Na het oprichten van verschillende scholen richtte hij zich op buurland Myanmar. Hier hielp John bij de bouw van zestien scholen, waar samen tweeduizend arme kinderen onderwijs krijgen.

Ook startte hij onderwijsprojecten om armoede onder minderheidsgroepen te helpen verlichten. Drie jaar lang reist John ongehinderd naar Myanmar, met medeweten van Chinese autoriteiten. In maart 2017 wordt hij plotseling in China opgepakt vanwege ‘het organiseren van illegale grensoversteken’.

John Cao (rechts) met zijn vrouw Jamie, zoons Benjamin en Amos en Johns moeder.John Cao (rechts) met zijn vrouw Jamie, zoons Benjamin en Amos en Johns moeder.


Een jaar later is John veroordeeld tot zeven jaar cel. Deskundigen denken dat zijn arrestatie en veroordeling te maken hebben met zijn betrokkenheid bij Chinese huiskerken.

De moeder van John kon hem alleen via een videoverbinding zien, vanwege corona. Ze vertelde dat hij er goed uitziet. John heeft tijd om te lezen en heeft contact met medegevangenen.

Stuur je een kaart?
Bemoedig John Cao met een kaart. Je kunt de kaart sturen naar het adres hieronder. We helpen je graag op weg met onze schrijftips en Engelse voorbeeldzinnen.

Oproep tot gebed
Bid dat uw kaart John zal bemoedigen en hij Gods liefde en nabijheid ervaart! Bid ook voor zijn vrouw Jamie, zoons Amos en Benjamin, moeder en zijn gemeenteleden. Bid dat Chinese christenen moedig het Evangelie blijven verspreiden en dat de kerk blijft groeien.

Adres
Cao San-Qiang
Pastor John San-Qiang Cao
Kunming Prison of Yunnan Province
No. 416 Si Wa Lu, Wang Da Qiao
Dongjiao, Panlong District,
Kunming City, Yunnan province
650216
People's Republic of China

 
Terug naar overzicht