Anooshavan Avedian

Huiskerkleider Anooshavan Avedian hield op 21 augustus 2020 een geheime kerkdienst in zijn huis, toen er agenten van de Inlichtingen- en Veiligheidsdient van Iran kwamen binnenvallen. Samen met een aantal anderen werd hij gearresteerd. De agenten namen tegelijk ook de Bijbels en communicatieapparatuur in beslag die in het huis van Anooshavan aanwezig waren.

Later dat jaar werd Anooshavan op borgtocht vrijgelaten, maar in 2021 veroordeelde de rechtbank van Teheran Anooshavan tot tien jaar gevangenisstraf voor “het oprichten en leiden van een illegale groep met als doel de veiligheid van het land te verstoren". Hij zou dit gedaan hebben "door educatieve en propaganda-activiteiten die in strijd zijn met de heilige religie van de Islam en het verspreiden van valse beweringen".

Anooshavan ging in beroep tegen zijn straf, maar zijn beroep werd afgewezen.

Op 13 september 2023 lieten inlichtingenofficieren Anooshavan weten dat hij zich in de Evin-gevangenis moest melden om zijn straf te beginnen. Anooshavan nam afscheid van zijn vrouw en gaf zichzelf bij de autoriteiten aan en begon op 18 september zijn straf.

Bemoedig je Anooshavan met een kaart?


Bemoedig Anooshavan Avedian met een kaart. Je kunt de kaart sturen naar het adres hieronder. We helpen je graag op weg met onze schrijftips en Engelse voorbeeldzinnen.

Lees eerst onze schrijftips

Adres:
Anooshavan Avedian
Evin Prison
Saadat Abad
Tehran
Islamic Republic of Iran

Gebed


  • Bid dat Anooshavan Gods vrede ervaart in de gevangenis.
  • Bid dat de gestuurde kaarten en brieven ook aan Anooshavan worden gegeven.
  • Bid ook voor de vrouw van Anooshavan.
Terug naar overzicht