Zondag voor de Vervolgde Kerk

14-05-2021
De Zondag voor de Vervolgde Kerk is een initiatief van Open Doors en vindt traditiegetrouw plaats op de eerste zondag na Pinksteren. Meer lees je op hun website. SDOK sluit aan bij dit mooie initiatief.

Als leden van één lichaam is het mooi om stil te staan bij de vreugde en het lijden van vervolgde christenen. Dit doen we ook tijdens de Zondag voor de Vervolgde Kerk op 30 mei. We hebben samen met ds. Henk Methorst een prachtig programma samengesteld, om te gebruiken binnen een gemeente of groep. Ons gebed is dat God christenen in Nederland hiermee opbouwt, bemoedigt en de verbondenheid met hun vervolgde familie vergroot.


Bekijk het programma nu


Ds. Henk Methorst over de Zondag voor de Vervolgde Kerk:

Geloven doe je niet alleen. Gelukkig maar.

Want hoe waardevol is het om als leerlingen van Jezus Christus ook van elkaar te leren, voor elkaar te bidden en samen te danken. Om echt op elkaar betrokken te zijn, is het nodig dat je elkaar kent. Daarom is het zo belangrijk om te horen wat andere christenen – elders in de wereld – meemaken. Ik kom er steeds meer achter dat God Zijn kerk wereldwijd bouwt en in stand houdt. Ook op plekken waar geloof in God gevaarlijk is.

Vanuit dit besef zet ik me graag in om samen met SDOK materiaal aan te bieden dat geschikt is om in en rond de kerkdienst van de Zondag voor de Vervolgde Kerk op 30 mei te gebruiken, in de hoop dat we dankbaar onderstrepen: Geloven doe je niet alleen!

Ds. Henk Methorst


Lees de preekschets van ds. Methorst
Medewerker aan het woord:
Verhalen om over door te praten

Abu, Walid, Mustafa, Abdul en Esther haatten christenen zo erg dat ze hen zelfs wilden doden, maar God raakte hun harten aan. Inspirerend en bemoedigend!

- Annejet
Terug naar overzicht