Week voor de Vervolgde Kerk - Ajdin

05-06-2023
Evangelist Ajdin Kadyrov is in Dagestan zijn leven niet zeker. Maar bekeerlingen hebben het nog zwaarder.

“Toen ik net in Dagestan ging wonen, was er veel spanning. Telkens als ik naar een stad of dorp trok om het Evangelie te brengen, dacht ik: als ik maar levend thuiskom! Ik ben bedreigd en beroofd, soms werd ik geslagen. “We weten waar je woont, we zullen je doden”, zeiden moslimextremisten tegen mij. Er werd een vloek over mij uitgesproken: binnen drie dagen zou ik worden omgebracht. Maar juist in die periode was ik bij een bijeenkomst ver weg. Ik zag dat God mij en mijn gezin beschermde.

Als het om echte moeilijkheden gaat, kijk ik niet naar mezelf. Het zijn vooral moslims die zich bekeren tot het christendom die het heel zwaar krijgen. Zoals Ljoesja, die opgroeide in een islamitisch gezin. Op een dag las zij het Evangelie van Markus dat zij ooit had gekregen, maar gedachteloos had weggelegd. De woorden raakten haar.

In het boekje stond mijn adres. Ljoesja zocht contact, kwam naar een christelijke samenkomst en kreeg de diepe wens om Jezus te volgen. Ze was er zo vol van dat zij dit tegen haar ouders zei. Zij sloten haar op, sloegen haar en joegen haar naar familie ver weg in de bergen. Ljoesja kon uiteindelijk ontsnappen en woont nu op een geheim adres met andere christenen. Contact met haar familie heeft zij niet meer. Als je je als moslim in Dagestan bekeert, teken je eigenlijk je doodvonnis.”

Bid voor:


Bid voor christenen die er alleen voor staan en op zoek moeten naar onderdak, omdat ze zijn verstoten door familie of buurtgenoten. Bid dat hun familie ook tot geloof komt.

In samenwerking met: Friedensstimme

Bid mee via de gebedsapp


Download de gebedsapp en volg de Week voor de Vervolgde Kerk.

Download voor Android

Download voor iOS (Apple)
Terug naar overzicht