Weduwe dankt God

28-05-2024
Alice werd weduwe in 2011, toen militante Fulanimoslims haar dorp binnenvielen. Ze schoten haar man dood voor de ogen van haar en haar vijf kinderen. Anderhalf jaar later vielen militanten het dorp opnieuw aan. Alices huis werd in brand gestoken en ze werd gedwongen om met haar kinderen het dorp te ontvluchten.

Een zusterorganisatie van SDOK heeft het gezin geholpen met de kosten van het levensonderhoud en dankzij de steun van het wereldwijde lichaam van Christus, floreert het gezin. Door hard te werken als boerin, kon Alice land kopen en een huis bouwen. Haar kinderen hebben het goed gedaan op school. Alices oudste zoon wil naar de plaatselijke universiteit.

Alices geloof is blijven groeien, omdat ze God zag werken in haar leven na de dood van haar man. "God heeft me eraan herinnerd dat Hij een verbond-houdende God is. Ik geleerd om mijn problemen aan God te geven omdat ik weet dat Hij trouw is om voor mij te zorgen.” Alice dankt God elke dag voor de steun die ze heeft gekregen en ze vertelt voortdurend hoe dankbaar ze is.

🧎‍♂️Dank God voor Zijn zorg voor dit gezin en voor Zijn voorzienigheid.

Week voor vervolgde christenen
Dit gebedspunt maakt deel uit van de 'week voor vervolgde christenen'. Download hier de gebedskalender.
Terug naar overzicht