Video: De impact van corona op SDOK

26-03-2020
In deze videoboodschap vertelt SDOK-directeur André van Grol over de impact van het coronavirus op SDOK. Het heeft impact, maar we gaan door met wat we de afgelopen vijftig jaar hebben gedaan.

We kunnen door!


"Het coronavirus raakt jou. Het raakt ons allemaal. Ook voor SDOK heeft het gevolgen. We kunnen niet op reis en een groot aantal bijeenkomsten – waarvan een deel met sprekers uit andere landen – gaan niet door. 

Maar desondanks mogen en kunnen we door met ons werk. In hele nieuwe omstandigheden – vanuit huis en met behulp van digitale middelen – doen we precies hetzelfde als de afgelopen vijftig jaar.

We geven steun aan christenen die vervolgd worden. We geven een stem aan onze broers en zussen. We verbinden de wereldwijde kerk.

Christen uit Noord-Korea: "Nu ik de Heere ken, is mijn angst verdwenen"


Brief uit Noord-Korea


Recent kreeg ik een brief van een christen uit Noord-Korea. Deze christen schreef dat angst voor hongersnood en ziekte haar gevangen had genomen. Tot het moment dat ze een Bijbel ontving en die begon te lezen en Jezus leerde kennen.

“Ik voel me hoopvol terwijl ik bid. De hele situatie rondom het coronavirus is zeer ernstig. Ik heb het gevoel dat we hier allemaal zullen sterven door verhongering of door besmetting met het virus. Beide zijn dodelijk en veroorzaken wanhoop, maar nu ik de Heere ken, is mijn angst verdwenen.”

Deze brief gaf mij hoop. Hoop en vertrouwen op Jezus. Hij leidt ons ook in deze tijd. We willen juist in deze tijd met u verhalen van hoop en bemoediging blijven delen.  

Gratis films


Daarom hebben we besloten om als SDOK twee gratis films beschikbaar te stellen. Deze films vertellen het verhaal van SDOK-grondlegger Richard Wurmbrand. In onzekere tijden bleef hij volhardend, trouw, liefdevol. Zijn verhaal spoort ons aan om vandaag hetzelfde spoort te kiezen: achter Jezus aan."


Bekijk de gratis films
Terug naar overzicht