Verminkt door zijn broer

26-09-201729 x geraakt
Thao werd verminkt door zijn eigen broer
Het water stond zo hoog dat het over de brug golfde. Het was bijna onmogelijk om er overheen te gaan, zeker met zijn kinderen achterop. De kinderen sprongen van de motor en renden naar de kerk, terwijl Thao worstelde om zijn motorfiets door het water te krijgen. Hij was niet voorbereid op wat zou komen.

Plotseling voelde hij een scherpe klap in zijn rug en terwijl hij zich afwerend omdraaide, kwam de machete opnieuw met kracht naar beneden, zijn onderarm openhalend. Weer kwam de machete neer, deze keer haalde het wapen zijn wang open. De grootste schok werd niet veroorzaakt door het wapen of de ernst van de aanval, maar door de identiteit van de dader. Het was Thao’s oudere broer.

Schok
In 2012 werd een kleine kerk opgericht in Noord-Vietnam. Zij werd een baken van licht in de Hmong-gemeenschap die voorheen afgoden aanbad en hekserij beoefende. Thao en zijn familie zochten drie jaar lang naar de waarheid en gaven toen hun leven aan Jezus. Ze lieten hun oude leven en cultuur daarmee achter zich. Hun beslissing was een schok voor hun verwanten, in het bijzonder voor zijn oudere broer die hem grote verwijten maakte. Gesteund door voorschriften van de overheid, voelde Thao’s broer zich gerechtigd om alle christenen in zijn gebied, inclusief zijn broer met zijn gezin, te vervolgen.

Thao's broer:  “Ik ga door met het vervolgen van christenen zolang ik leef."


Dat ze familie waren, maakte hem niet uit. Hij haatte christenen en was de eerste die de overheid zou steunen om te voorkomen dat de kerk groeide. Hij was altijd op zoek naar manieren om christenen te vervolgen en hij zei: “Ik ga door met het vervolgen van christenen zolang ik leef. Ik word zelfs aangemoedigd door de overheid en niets zal me ervan weerhouden.”

Hevig bloedend
Thao liet zijn motorfiets achter op de brug en rende zo snel hij kon naar de kerk, hevig bloedend uit zijn wonden. Zijn broer achtervolgde hem maar Thao vluchtte de kerk binnen. Gemeenteleden probeerden het bloeden te stelpen. Toen de kust vrij was, brachten ze Thao naar een ziekenhuis. Daar vroegen autoriteiten of hij een aanklacht in wilde dienen tegen zijn broer, maar Thao zei: “Nee, ik vergeef hem.”

Thao’s boze broer blijft zoeken naar manieren om de christenen in zijn dorp te vervolgen. Maar Thao en zijn kerk bidden dat de broer en zijn hele familie Christus leren kennen en gered worden.

De verwondingen aan Thao’s pols waren ernstig. Veel zenuwen zijn beschadigd. Een zusterorganisatie van SDOK heeft ervoor gezorgd dat Thao een medisch specialist kan bezoeken. Ook verdere operaties worden gefinancierd zodat Thao de zorg krijgt die hij nodig heeft.

Bid dat Thao snel herstelt. Bid om bescherming voor hem en zijn familie. Bid dat Thao’s broer God leert kennen.
Terug naar overzicht
Blijf betrokken bij vervolgde christenen!

Blijf betrokken bij vervolgde christenen!

Blijf betrokken en ontvang de verhalen van broeders en zusters als Thao.

Ontdek ons gratis magazine
29 keer geraakt