Verbazing bij moslimpresentator

28-04-2017
Amr Adeeb, de Mathijs van Nieuwkerk van Egypte, is 12 seconden stil. Zo lang is haast ondraaglijk op televisie. Dan leunt hij naar voren en spreekt zijn verbazing uit: “De koptische christenen in Egypte zijn gemaakt van staal!”

Zijn reactie gaat over een interview met de weduwe van Naseem Faheem. Naseem, een christen uit Egypte, was bewaker van de kerk waar een week voor Pasen een bom ontplofte. Hij was een van de eerste slachtoffers.

Hoewel de aanslag het leven van dit gezin omver heeft geworpen, is er geen bitterheid te bespeuren: “God vergeve u! Ik ben niet boos op degenen die dit hebben gedaan. Ik zeg tegen hen: Moge God u vergeven, wij vergeven u. Geloof mij, wij vergeven u!”

Verbaasd en in de war reageert Adeeb op dit getuigenis: “Christenen in Egypte hebben in de laatste honderden jaren vele gruweldaden meegemaakt. Ze houden heel veel van hun land, ze verdragen alles omwille van Egypte. Hoe groot is de vergeving die jullie hebben!? Als jullie vijand zou weten hoeveel vergeving jullie voor hem hebben, dan zou hij het niet geloven…”

Hij begrijpt niets van de vergeving: “Als het mijn vader zou zijn, dan zou ik dit nooit kunnen zeggen! Deze mensen hebben zoveel vergeving, ze zijn uit ander hout gesneden...”
Stuur mij verhalen via de e-mail
Terug naar overzicht