Vader mishandelt zoon (9)

30-06-201625 x geraakt
Een negenjarige Ugandese jongen is door zijn vader ernstig mishandeld nadat hij christen geworden was. De islamitische vader sloeg zijn zoon en bond hem aan een boom. Buren redden het kind.

Nassif Malagara besloot christen te worden nadat een buurman hem mee had genomen naar een kerk in een ander dorp. “Aan het eind van de dienst bleef Nassif achter. Hij wilde Jezus aannemen als zijn Redder”, vertelde de voorganger. “Ik aarzelde maar nadat hij bleef aanhouden, bad ik met hem en daarna ging hij weg.”

Nassif weigerde vervolgens om naar de amadrassa, de islamitische school te gaan”, vertelde de voorganger. Zijn vader, de 36-jarige Abubakar Malagara en stiefmoeder, de 35-jarige Madina Namwaje werden woedend toen ze hoorden dat hij zich tot het christendom had bekeerd.
De jongen vertelde Morning Star News dat zijn ouders hem geen eten meer gaven, ook niet de iftar, de avondmaaltijd na zonsondergang gedurende Ramadan. Dit betekende dat Nassir twee dagen niet had gegeten. Het lukte hem stiekem naar de buren te gaan om te eten. Hij smokkelde eten mee naar zijn huis voor de dagen erna. Op enig moment betrapte de vader zijn zoon toen hij zat te eten.

Brandwonden
“Hij begon me met stokken te slaan maar het lukte me te ontsnappen naar dichtbijgelegen bosjes”, vertelde Nassif. “Mijn vader kreeg me te pakken, nam me mee naar huis en bond me vast aan een bananenboom. Hij ging naar binnen en kwam terug met een verhit stuk hout.  Omdat de bananenboom droge bladeren had, vatte die vlam en dat veroorzaakte ernstige brandwonden op mijn lichaam.”

Buren hoorden de jongen om hulp schreeuwen en redden hem. Ze namen hem mee naar het ziekenhuis in Kamuli. Daar bleek dat hij brandwonden op verschillende delen van zijn lichaam had. “Nassif is herstellende maar het gaat erg langzaam”, vertelde Walwawo Zubari die in het ziekenhuis werkt. “Hij moet mogelijk naar een ander ziekenhuis voor specialistische behandeling.”

Voogdijschap
Een verwante vertelde dat ze hoopt het voogdijschap over Nassif te krijgen als hij het ziekenhuis verlaat. Malagara is gearresteerd maar inmiddels op borgtocht vrij. De buurman die de jongen mee had genomen naar de kerk, vertelde dat hij voor zijn leven vreest nadat hij bedreigd was in een bericht op zijn telefoon. “Wij weten wie er achter de bekering van Nassif zit”, stond er in het bericht. “Je zult spoedig oogsten wat je hebt gezaaid, het zal een les zijn voor anderen. De islam is tegen bekeringen naar het christendom.” De afzender was anoniem maar de buurman verdenkt Malagara ervan het bericht te hebben verstuurd op de telefoon van een ander.

Zo’n 85 procent van de Ugandezen is christen en 11 procent is moslim. Sommige gebieden in het oosten van het land kennen grote moslimpopulaties. De Ugandese grondwet staat religieuze vrijheid toe, inclusief het uitdragen van het geloof en bekering.

 Bron: Morning Star News
Terug naar overzicht
25 keer geraakt