Twee christenen in coma na politiebezoek aan kerk

02-05-2017
Een van de christenen die zwaar gewond raakte
Twee Chinese christenen zijn in coma geraakt nadat de politie hen van een muur heeft geduwd. De twee wilden, samen met andere christenen, hun kerk beschermen tegen verplicht cameratoezicht van de overheid.

Op 21 april kwamen zo’n honderd ambtenaren en politieagenten naar de Bangling Church. Als onderdeel van een officiële campagne plaatsen ze toezichtscamera’s in kerkgebouwen, zodat de autoriteiten religieuze activiteiten nog meer in de gaten kunnen houden. De overheidsdienaren werden opgewacht door een groep christenen, die hun kerkgebouw probeerden te beschermen.

Tijdens het ruwe optreden van de ambtenaren en de politie werden twee christenen van een muur gegooid. Ze liepen daarbij ernstig letsel op aan hun nek en ruggengraat en raakten in coma.

Het ziekenhuis waar een van de christenen naar toe werd gebracht, weigerde hem op te nemen en dwong zijn familie hem mee te nemen naar huis. Die nacht leed de man ondraaglijke pijn en werd hij naar een ander ziekenhuis gebracht. Hier werd hij wel behandeld.

Andere christenen raakten eveneens gewond en moesten naar het ziekenhuis. Een vrouw, Zhang Lingmei, werd opgepakt door de politie. Sinds die dag is er niets meer van haar vernomen.

In de provincie Zheijang, waar dit incident plaatsvond, hebben christenen te maken met toenemende vervolging en tegenstand vanuit de autoriteiten.

Bron: China Aid
Geef voor vervolgde christenen
Doneren
Terug naar overzicht