Tienermeisjes: "Het is een eer om gevangen te zitten"

18-10-2016
Vier tienermeisjes zijn in Ethiopië gearresteerd vanwege het uitdelen van christelijke lectuur. De meisjes, Eden (15), Gifti (14) en Mihiret (14) en Deborah (18) zitten vast sinds eind vorige maand.

De vier deelden het christelijke boek ‘Let’s speak the truth in love: answers to questions by Ahmed Deedat’ uit. Dit boek geeft antwoorden op de vragen die een islamitische geleerde stelt over het christelijk geloof.
Moslims zeiden dat het boek een belediging was voor de islam en half september viel een groep het kerkgebouw van de Protestantse Meserete Kristos Church in Babile aan. Ze beschadigden deuren en ramen. Ook een andere kerk, de Full Gospel Church werd later beschadigd.

Bedreiging
Lokale ambtenaren regelden snel een ontmoeting tussen religieuze leiders die de volgende dag plaatsvond. Leiders van twee kerken, verontschuldigden zich voor de verspreiding van het boek. Toch werd een aantal mensen gearresteerd.
De bedreiging aan het adres van kerkelijk leiders ging door. Een groep van twintig moslimsjongeren bezocht het huis van de leider van de Protestantse Meserete Kristos Church. De jongeren waarschuwden hem dat hij het gebied moest verlaten, anders zou hij zijn bezit en zijn leven op het spel zetten.

Niet bang
Er is bezorgdheid over het welzijn van de tienermeisjes. Eden werd tijdens de eerste nacht in de gevangenis geslagen. Maar volgens iemand die de meisjes kon bezoeken, was hun geloof onwrikbaar. “Dit [lijden] is een eer voor ons. We moeten vervolging verwachten. We zijn niet bang. We zingen en bidden hier in de gevangenis”,  zei Eden. Deborah voegde eraan toe: “Het is een eer om gevangen te worden gezet voor Gods Koninkrijk.”
Ethiopië zegt dat het vrijheid van godsdienst garandeert. Op veel plaatsen leven verschillende religies vreedzaam naast elkaar. Maar evangelische christenen of bekeerlingen uit de islam of orthodoxe kerk worden geconfronteerd met discriminatie, bedreigingen en soms met aanvallen.
Bron: World Watch Monitor

Terug naar overzicht