Terrorist valt neer aan de voeten van voorganger

20-01-201756 x geraakt
Hij werd gezonden om te doden maar vond het leven. ‘Mohammed’, een jonge man die gestuurd was om een voorganger in Uganda te vermoorden en zijn kerk te vernietigen, kwam onverwacht tot geloof.

Moslimextremisten hadden Mohammed, een islamleraar (24) naar een kerkdienst van voorganger George Edweu gestuurd, begin december om vijf uur in de ochtend. Terwijl de voorganger preekte over het horen en verstaan van Gods stem, zat Mohammed tussen de tweehonderd gemeenteleden. Hij merkte dat de kracht van het Evangelie hem overtuigde van zijn zonden, aldus de voorganger. De jonge man spoedde zich naar het podium en viel neer aan de voeten van de prediker.

Edweu vertelt dat hij zijn preek onderbrak en de jonge man vroeg wat er was. Terwijl de tranen over de wangen van de islamleraar rolden, antwoordde hij: “Ik was gezonden om aan te vallen, u te doden en de kerk te vernietigen.”  

Terwijl de gemeente geschokt toekeek, beleed Mohammed zijn geloof in Christus als Heer en Heiland. Het nieuws over de bekering sloeg in als een bom en de jonge man wist dat hij moest onderduiken. Mohammed, zijn vrouw en zijn kinderen in de leeftijd van twee en vier jaar zochten hun toevlucht op een geheime locatie.

Gemaskerde mannen
Vanaf dat moment is het nieuws over Mohammeds bekering wekelijks onderwerp van gesprek. Een lokale christelijke inwoner vertelde dat elke vrijdag via de luidspreker van de moskee wordt aangekondigd: “Mohammed moet sterven vanwege het verlaten van de islam.”

Voorganger Edweu was een maand na de gebeurtenis, op de vroege ochtend van 2 januari, op weg voor het ochtendgebed. Hij arriveerde rond 05.00 uur bij zijn kerkgebouw toen hij een jonge man op de grond zag liggen. Hij stapte uit zijn auto om te informeren wat er was.
Terwijl hij de jonge man naderde, kwamen er zes gemaskerde mannen op hem af. Ze grepen hem vast en eisten dat hij zou onthullen waar de islamleraar zich bevond. Enkele van de mannen begonnen de voorganger te slaan en te schoppen, ook werd hij met stokken geslagen.

“Op het moment dat ik op de grond viel, kwam er een voertuig aan met felle knipperende lichten. Hierdoor werden de aanvallers afgeschrikt en ze verdwenen in de dichtbijzijnde bosschages. In de kerk vonden we een brief met een dreigende boodschap: “We zullen deze kerk vernietigen als je niet bekend maakt waar Mohamed is.”
De voorganger en zijn gemeente vrezen voor meer vervolging.

Bron: Morning Star News
Foto: Straatbeeld Uganda

Terug naar overzicht
56 keer geraakt