Smokkelaarsgeloof

30-08-2015
Door een medewerker van SDOK
Onlangs las ik een verhaal over een christen in Vietnam die vastbesloten was om een doos met Bijbels naar een afgelegen dorp te brengen, zelfs al was dit vol risico’s. Als hij en zijn lading gevonden zouden worden, betekende dat een gevangenisstraf en misschien wel martelingen.

De christen wilde het hoe dan ook proberen. Hij bad, verzamelde al zijn moed en nam het enige mogelijke vervoersmiddel: de bus. Hij wist dat er onderweg controles waren, maar hij hoopte dat de Bijbels op welke manier dan ook niet opgemerkt zouden blijven.

Terwijl hij bad voor een goede reis, was hij verrast en tegelijkertijd bang toen een man in uniform de bus in stapte. De soldaat liep op hem af en ging op de lege stoel naast hem zitten. Vlak voordat de soldaat even later in slaap viel, legde hij zijn hoed op de doos met Bijbels.

Wat zou er kunnen gebeuren als ik ook zo in het geloof zou wandelen?


De eerste controle kwam. Passagiers moesten zich identificeren en hun bagage openen. De slapende soldaat werd overgeslagen en naar de doos met Bijbels werd niet omgekeken. En het gebeurde dat vlak voor elke controle de soldaat indommelde en zijn hoed op de doos van de christen liet liggen. De Bijbels kwamen veilig op de plaats van bestemming.

Ik werd geraakt door de almacht van God en het eenvoudige geloof van deze christen. Wat zou er kunnen gebeuren als ik ook zo in het geloof zou wandelen?
Terug naar overzicht