Ruim tweehonderd dopelingen in Midden-Oosten

11-11-2016
Meer dan tweehonderd Iraniërs en Afghanen zijn onlangs gedoopt op een locatie net buiten Iran. Dat meldt de organisatie Elam Ministries. De dopelingen vertelden  tijdens de samenkomst hoe Jezus hun leven had veranderd.

Een man zei dat hij zelfmoord wilde plegen maar dat Jezus tussenbeide kwam en hem nieuwe hoop had gegeven. Een andere nieuwe gelovige zei: “Ik had nooit gedacht dat ik met mijn verleden vrijheid zou vinden, maar Jezus heeft mij bevrijd.”

De groei van het christendom in Iran is spectaculair. Verschillende statistieken wijzen erop dat de Iraanse kerk de snelst groeiende ter wereld is. Twintig jaar gleden waren er zo’n twee- tot vijfduizend gelovigen. Een voorzichtige schatting is dat er nu drie- tot vierhonderdduizend christenen met een islamitische achtergrond zijn. Anderen zeggen dat het aantal zelfs een miljoen kan zijn.

Hongerig
Mark Howard van Elam Ministries: “We zien ongelooflijke mogelijkheden om de Perzisch-sprekende vluchtelingen in Europa te bereiken én kerken in Iran te stichten. Mensen staan er open voor. Elke dag komen er velen tot Christus. Mensen zijn zo hongerig en dorstig naar de waarheid.”

Volgens Howard zijn er verschillende redenen dat de kerk in Iran groeit. “Mensen zijn teleurgesteld in het Iraanse regime en in de islam. Het leven is niet verbeterd de laatste jaren. Dat komt door de internationale sancties die Iran heeft opgelegd gekregen. En mensen zijn gedesillusioneerd over het geweld in naam van de islam. Bovendien hebben Iraniërs een speciale liefde voor Jezus als profeet. Er zijn zelfs bekende Iraanse dichters die over Jezus hebben geschreven. Iraniërs zijn verder spirituele mensen. Als er zoveel mensen hongeren naar de waarheid, dan is het logisch dat ze uitkomen bij Jezus.”

Terug naar overzicht