"Ik ben Leah"

14-09-2018
“Ik ben Leah Sharibu, het meisje dat is ontvoerd in Dapchi, Nigeria. Ik roep de overheid en de mensen van goede wil op om in te grijpen om mij uit mijn huidige situatie te halen. Ik vraag ook of mensen mijn moeder, mijn vader, mijn jongere broer en familieleden willen helpen. Help me alstublieft uit deze hachelijke situatie.

Ik smeek jullie om me met mededogen te behandelen. Ik roep de regering, in het bijzonder de president, op om medelijden met me te hebben en me uit deze ernstige situatie te halen. Dank u wel.”

Leah (15) werd in februari ontvoerd, samen met 109 islamitische meisjes. Vijf meisjes kwamen om en de overige meisjes werden in maart vrijgelaten. Leah wordt vastgehouden omdat ze haar geloof in Jezus niet op wil geven. In een onlangs uitgegeven video deed ze bovenstaande oproep.

Beeld van Leah in de video die is vrijgegevenBeeld van Leah in de video die is vrijgegeven


Leah’s vader Nathan zei eerder: “Ik ben diepbedroefd, maar ik jubel ook omdat mijn dochter Jezus niet heeft verloochend.” Haar moeder, die nog steeds in shock is, zegt: “Ook al doden ze Leah, we weten dat ze bij Jezus Christus zal zijn.”

Bid voor Leah en haar ouders, om vrijlating en om kracht.
Terug naar overzicht