"Hier is mijn moeder vermoord"

04-04-201963 x geraakt
Het zal je maar gebeuren: Je leest op Facebook dat het dorp van je familie is aangevallen door terroristen.
Het overkwam Gyang, een 20-jarige student uit Nigeria. Zijn beide ouders en drie broers werden vermoord door islamitische Fulani-herders. Welke kracht vind je dan in het geloof? Samen met SDOK gaat Gyang terug naar het dorp waar de aanslag heeft plaatsgevonden.


Dit beeld blijft me bij. De eenzame jongen in de eenvoudige toiletruimte. De toiletborstel staat er nog als een stille getuige. Hier vond hij het lichaam van zijn moeder. Vermoord. "Het was een verschrikkelijk moment toen ik haar vond. Ik heb heel hard gehuild. Mijn wereld stortte in." 

Gyang (20) uit Nigeria was op de universiteit toen hij op Facebook las over een aanval op zijn dorp. Hij hoorde later dat zijn vader en twee broers levend zijn verbrand toen hun huis in brand werd gestoken. Een jonger broertje stierf later in het ziekenhuis.

"Waar is God?" kun je je op zo'n moment afvragen. Misschien herken je die vraag. Waarom laat Hij dit toe? Gyang heeft geen antwoord op die vraag. "God alleen weet waarom Hij dit toelaat", zegt hij. Toch klinkt in zijn woorden geen berusting door. Ik hoor hoop. Gyang grijpt terug op Gods Woord. "De Bijbel zegt dat we in alle dingen op God moeten vertrouwen. Daarom vertrouw ik nog steeds in alles op God."

Als je overhoop ligt en je gevoel zegt dat God je in de steek heeft gelaten, val dan terug op Zijn Woord. Hij is er. In de diepste pijn. Hij draagt jou, dag en nacht. Vertrouw in alles steeds op God. 
Steun jij vervolgde broers en zussen met een gift?
Doneren
Terug naar overzicht
63 keer geraakt