"Asia Bibi toch vrij"

07-11-201828 x geraakt
Asia Bibi met haar advocaat Saif ul-Malook
Na een zenuwslopende week, waarin de ogen van de hele wereld gericht waren op Pakistan, is de Pakistaanse christen Asia Bibi vrijgelaten uit de gevangenis. Dat melden Pakistaanse media en is bevestigd door haar advocaat Saif ul-Malook.

Nadat ze vorige week woensdag was vrijgesproken, zwichtte de regering onder druk van radicaal-islamitische groeperingen, die de dood eisten van zowel Asia zelf als de rechters die haar vrijspraken. De regering zegde toe dat de rechtszaak overgedaan zou mogen worden. De advocaat, die in Nederland verblijft, zei eerder al dat er geen wettelijke gronden meer zijn om Asia vast te houden in de gevangenis. Hij verwachtte haar vrijlating binnen tien tot twaalf dagen na de vrijspraak op 31 oktober.  Verschillende bronnen meldden dat Asia met haar gezin op het vliegtuig zou zijn gestapt. De Pakistaanse regering ontkent dit en zegt dat Asia Bibi nog in het land is. Het is onbekend waar ze nu verblijft.

Opluchting
André van Grol, directeur SDOK: “Over de hele wereld is de afgelopen dagen intens gebeden voor Asia. En God heeft verhoord! Wat een enorme opluchting moet dit zijn voor Asia en haar gezin! Het is niet voor te stellen wat zij de afgelopen jaren, en zeker de afgelopen dagen heeft moeten doormaken. Van beschuldiging en arrestatie naar een terdoodveroordeling, dan na jaren in de dodencel ineens vrijspraak, die twee dagen weer herroepen lijkt te worden. En dan alsnog vrijgelaten worden… Laten we de HEERE hartelijk danken, maar ook nu voor Asia en haar gezin blijven bidden! En bid alstublieft ook voor Pakistan op dit moment, in het bijzonder voor de christenen. De situatie is erg dreigend. Ook zitten er in het land nog veel andere christenen als Asia gevangen op beschuldiging van blasfemie.”
 
Terug naar overzicht
28 keer geraakt