Predikantensymposium uitgesteld vanwege coronavirus

17-02-2020
Het SDOK-symposium over China is in verband met het coronavirus uitgesteld.
Het SDOK-predikantensymposium van vrijdag 13 maart gaat niet door. Hoofdspreker tijdens het symposium is broeder Enfu, voorganger van een huiskerkgemeente in Beijing. Vanwege de risico’s en onzekerheden rond  het coronavirus, heeft SDOK besloten het symposium uit te stellen.

SDOK-woordvoerder Richard Groenenboom vindt het teleurstellend dat het symposium niet door gaat, zeker gezien de grote belangstelling voor de dag, maar dit is de beste optie: “De meeste vluchten van en naar China zijn gecanceld in verband met het coronavirus. Broeder Enfu heeft zelf aangegeven nu liever ook niet naar Nederland te reizen. Hij vertelde me dat hij nauwelijks buiten komt om besmetting te voorkomen.

Hoewel er geen leden van Enfu's gemeente besmet zijn, heeft het coronavirus een behoorlijke impact op zijn gemeente. De zondagse samenkomsten zijn gecanceld. De diensten gaan wel door, maar via een soort skype-verbinding waarin alle gemeenteleden kunnen aanhaken.”

Nieuwe datum
Tijdens het SDOK-predikantensymposium zou broeder Enfu spreken over de impact van het restrictieve beleid van president Xi Jing Ping op zijn gemeente en op de kerk in China. Tijdens het middagprogramma zou worden nagedacht over de vraag hoe christenen zich weerbaar kunnen maken tegen geestelijke machten en krachten die Gods Koninkrijk bedreigen, zowel in China als in Nederland. Aan het symposium hebben ook ds. Paul Visser en ds. Alfred van de Weg hun medewerking toegezegd.


"Er zijn nog enkele (gratis) kaarten voor het symposium beschikbaar"

 

We hebben besloten om het symposium uit te stellen tot vrijdag 11 september 2020, ervan uit gaande dat de situatie dan veilig genoeg is. De belangstelling voor het symposium is erg groot. Er zijn nog enkele gratis kaarten verkrijgbaar via www.sdok.nl/symposium.
Terug naar overzicht
Gratis kaarten voor uniek symposium

Gratis kaarten voor uniek symposium

Op vrijdag 11 september 2020 vindt een symposium plaats over China voor predikanten en kerkelijk werkers.

Ontdek meer