Podcast: standvastige christenen op Sulawesi

28-06-2021
In de nieuwste aflevering van podcast De Stem reizen we af naar Indonesië. Richard spreekt met Peter Dekker die daar samen met zijn vrouw Annemarie al vijf jaar werkzaam is. Ze zijn actief voor CAMA Zending op het eiland Sulawesi en richten zich met name op het bouwen van bruggen tussen christenen en moslims.

Het noordelijke deel van het eiland Sulawesi is overwegend christelijk maar in het zuiden zijn maar weinig christenen. In het gebied waar Peter en Annemarie werken niet meer dan veertig. Daarbij schuilt er ook gevaar in Evangelisatiewerk in dit deel van het eiland. Niet lang geleden werd het eiland nog opgeschrikt door een bomaanslag. Ook werden vier christenen onthoofd door radicale moslims.

Peter en Annemarie DekkerPeter en Annemarie Dekker


Wat mij raakt, is het antwoord van de lokale dominee Pak Hardi op de vraag of hij niet liever dominee wil zijn in een plaats waar het makkelijker is: “Ik vond het in het begin heel spannend en ik preek ook wel eens in veiligere plaatsen, maar steeds maakt God me duidelijk dat mijn plaats hier is. Persoonlijk vind ik het indrukwekkend om te horen hoe hij standvastig kan blijven, omdat hij weet dat God hem geroepen heeft om op die gevaarlijke plaats in Zijn Koninkrijk te werken.

Pak Hardi: "Steeds maakt God me duidelijk dat mijn plaats hier is."


Als ik dat vertaal naar mijn eigen leven, komt de vraag op me af in hoeverre ik standvastig ben met werk in Zijn Koninkrijk op de plaats waar God mij gezet heeft. Benut ik de gegeven momenten om mensen die ik tegenkom over Jezus te vertellen of loop ik daarvoor weg uit angst voor hun reactie? Als ik eerlijk ben is het vaker dat laatste dan het eerste, en dan kan ik nog veel leren van iemand als Pak Hardi.

Niels Kok: "In hoeverre ben ik standvastig op de plaats waar God mij gezet heeft?"


Verder in de podcast hoor je over de geestelijke strijd die Peter en Annemarie ervaren, en welke gebedspunten ze hebben voor de toekomst. Luister dus snel naar de nieuwste aflevering van podcast De Stem!

Open de podcast in Spotify

Open de podcast in iTunes

Beluister vanaf je computerDeze blog is geschreven door vrijwilliger Niels Kok. 
Terug naar overzicht

Heb je onze jubileumaflevering al beluisterd?

We willen je graag iets geven, omdat podcast De Stem één jaar bestaat!

Ontdek het nu