Podcast: Nederlands echtpaar bedreigd met de dood

20-10-2020
Een bijzondere podcast, want bij christenvervolging zijn we geneigd te denken aan verhalen ver weg. Dit keer hoor je over bedreigingen dichtbij. Richard Groenenboom gaat in gesprek met het Nederlands-Koerdisch echtpaar Wesselien en Faraidoun Fouad uit Rotterdam. Al ruim twintig jaar verkondigen zij het Evangelie onder Koerdische moslims. Daardoor hebben ze dagelijks met ernstige bedreigingen te maken. Er vloog zelfs een kogel door de ruit.

“Bij christenen zag ik de liefde van God die ik miste."


In de elfde aflevering van podcast De Stem vertellen Wesselien en Faraidoun hoe Home for Kurds, hun organisatie, is ontstaan. Faraidoun, zelf een ex-moslim, kwam in Nederland voor het eerst met het Evangelie in aanraking en werd christen. “De liefde van Christus en zijn redding en verlossing heeft mij overtuigd. Heel mijn leven heb ik de liefde van God gemist in mijn leven. Bij christenen zag ik die liefde.”

Faraidoun ervaart een bijzondere roeping van God om het Evangelie te gaan delen met zijn volk, de Koerden. Zo ontstaat Home for Kurds: een plek waar het Goede Nieuws wordt gedeeld met Koerden en Koerdische christenen een gemeenschap kunnen vormen. “Veel Koerdische christenen staan er alleen voor. We zoeken ernaar om samen Jezus te volgen en we geven ook onderwijs zoals Koerden het Evangelie zelf verder kunnen delen", vertelt Wesselien.

"Ik doe gewoon wat Jezus zegt." - Faraidoun Fouad"Ik doe gewoon wat Jezus zegt." - Faraidoun Fouad


Wesselien en Faraidoun grijpen elk middel aan om het Evangelie te delen. Ze organiseerden veel Koerdische feesten en bezochten AZC’s, maar ontdekten dat Facebook ook een heel geschikt middel is om Koerden te bereiken. De diensten die zij online uitzenden, worden door wel 80.000 mensen bekeken.

Niet iedereen kijkt daar met een goede intentie naar: bedreigingen zijn aan de orde van de dag. Wesselien, Faraidoun en hun vier kinderen krijgen dagelijks forse bedreigingen toegestuurd. Ook werd eerder hun ruit ‘s nachts ingegooid met stenen en vloog er overdag een kogel naar binnen. Toch gaat het stel door met getuigen. Faraidoun verwijst naar Mattheüs 28: "Ik doe gewoon wat Jezus zegt."

Ben jij benieuwd hoe je als christen vrijmoedig kunt leren getuigen van je geloof? In deze aflevering reiken Wesselien en Faraidoun je praktische handvatten aan!

Open de podcast in Spotify

Open de podcast in iTunes

Beluister vanaf je computer
Terug naar overzicht