Podcast: Indiase dominee blijft evangeliseren ondanks vervolging

26-08-2020
Voor zijn bekering zit Rampal Kori niet goed in zijn vel en grijpt snel naar de alcohol om zijn problemen te verdoven. Dan delen christelijke leerlingen traktaatjes uit op school en sporen hem aan om eens met een dominee te praten. Als hij dat uiteindelijk doet, is dit voor hem het begin van een zoektocht die bij Jezus Christus uitkomt.

In aflevering zeven van podcast De Stem kijken Richard Groenenboom en Steven Middelkoop in de spiegel die Rampal Kori hen voorhoudt. Ze komen met mooie gedachten over de praktijk van dienen in Gods Koninkrijk in de context van de Nederlandse kerk tegenover dienen in vervolging.

De man in kwestie is dominee Rampal Kori, voorheen docent wiskunde en nu verkondiger van het Evangelie. Na zijn bekering gaat hij ook met gevaar voor eigen leven op pad om het Evangelie door te geven. Zodra je in India over de grens van de godsdiensten stapt moet je rekening houden met grote vervolging, zo ook Rampal Kori. Hij heeft op vele plaatsen gebedsgroepen gestart.

Steven en Richard zien een les voor de kerk in Nederland. In de wereld en in de geschiedenis zie je dat opwekkingen altijd gepaard gaan met hartstochtelijk gebed en een vrijmoedige houding om op pad te gaan met het Evangelie. Kori wordt gevangengenomen vanwege zijn Evangelisatiewerk, op het moment dat hij vrijkomt gaat hij stug door met zijn werk. “Dat kan alleen door de Geest van God.” Steven tekent ook het contrast tussen zijn eigen leven en dat van Rampal Kori, hij vraagt zich af of hij er goed aan doet in de veilige ‘refobubbel’ te werken of dat hij meer spanningsgebieden moet opzoeken.

Wil jij Jezus van harte volgen en zou je meer uit je veilige bubbel kunnen stappen? Aflevering zeven van podcast De Stem kan je daartoe inspireren. Beluister deze aflevering daarom snel!

Open de podcast in Spotify

Open de podcast in iTunes

Beluister vanaf je computer

Terug naar overzicht