Podcast: hoe gaat het met christenen in Afghanistan?

13-09-2021
In de nieuwste aflevering van podcast De Stem wordt ingezoomd op een actueel onderwerp: de situatie van christenen in Afghanistan. Richard spreekt deze keer met Farshid Seyed Mehdi, van Transform Iran (vroeger bekend als 222 Ministries). Een organisatie die zich richt op evangelisatie in landen als Iran en Afghanistan.

Farshid vertelt hoe de christenen overvallen werden door de snelle veranderingen in Afghanistan. “Ze hadden nooit gedacht dat de Taliban aan de macht zou komen. Het ging de goede kant op maar alles is nu op zijn kop gegooid”, vertelt Farshid. Is er dan nog een toekomst voor christenen in Afghanistan? Als je kijkt wat er gebeurt zou je dat somber inzien. Farshid echter niet: “Onze Heer is de hoop van de wereld, de hoop van Afghanistan en de hoop van Iraniërs."

"Alles is op zijn kop gegooid, maar onze Heer is de hoop van de wereld."


Wat mij raakt in het verhaal van Farshid is hoe snel de ommekeer gekomen is. Christenen dachten daar dat het echt de goede kant op ging, steeds iets meer richting een vrije democratie. Zelfs zodanig dat ze op hun digitale identiteitskaart durfden aan te geven dat ze christen zijn. Het is aangrijpend om te zien hoe snel dat teruggedraaid is en hoe ze nu weer onderdrukt worden. Gelukkig houdt dat Gods werk niet tegen en gaat het Evangelie door, juist in Afghanistan.

Hoe gaan Afghaanse christenen nu verder? Farshid is hoopvol en vertelt er over in de nieuwste aflevering van podcast De Stem.


Open de podcast


Deze blog is geschreven door Niels Kok, vrijwilliger bij SDOK.
Medewerker aan het woord:
Indrukwekkende getuigenissen

Wat Afghaanse christenen op dit moment moeten doorstaan is helaas afschuwelijk. Het maakt hun moedige getuigenis des te indrukwekkender. Deze podcast zet mij aan het denken én helpt me bewust te bidden voor mijn Afghaanse broers en zussen.

- Annejet
Terug naar overzicht
Moedige christenen hebben jouw hulp nodig.

Moedige christenen hebben jouw hulp nodig.

Dankzij jouw gift kunnen we hen praktische steun en veilige opvang bieden.

Draag bij!