Podcast: hoe een christenhater zelf een vervolgd christen werd

23-07-2020
Christenen niet uit kunnen staan en je inzetten om ze te vervolgen, maar na een levensveranderende gebeurtenis op pad gaan om het Evangelie te verkondigen. Grote kans dat je hierbij denkt aan de apostel Paulus. En terecht. Maar in India leeft nog iemand die aan deze kenmerken voldoet. En zijn naam is ook nog eens Paul!

In de vijfde aflevering van De Stem gaat Richard Groenenboom in gesprek met Margreet van Dam over het verhaal van deze ‘Indiase Paulus’. Lange tijd doet Paul fanatiek mee met het uitschelden en bekogelen van christelijke pastors die in zijn dorp komen. Een Indiër is hindoe en daarmee uit, is zijn stellige overtuiging. Tot hij ziek wordt en de wanhoop nabij is. Dan krijgt Paul een droom waarin een kruis te zien is.

Een christelijke vrouw legt hem later uit dat het kruis een teken van Jezus is en dat Paul op zoek moet naar een kerk of dominee. Na een tijd van worsteling durft hij de stap te zetten en vraagt hulp aan een dominee die hij vervolgde en bekogeld heeft met stenen. De dominee vergeeft hem en leidt hem tot Jezus. Daarna wordt ook Paul geroepen om een kerk te beginnen in zijn dorp.

In een droom ziet Paul een kruisIn een droom ziet Paul een kruis


Richard en Margreet bespreken wat dit verhaal ons te zeggen heeft. Pastor Paul spreekt na zijn bekering vrijmoedig over Jezus, zijn gemeente groeit en krijgt ook te maken met de vervolging waar hij eerst zelf aan meedeed. Dit leidt tot de vraag hoe wij in het leven staan. Vertellen we onze omgeving over Jezus of zoeken we de veilige christelijke bubbel op waar iedereen wel weet hoe het zit?

Aflevering vijf van podcast De Stem zit vol prikkelende gedachten over de praktijk van het christelijke leven, klik dus snel door naar de nieuwe aflevering!

Open de podcast in Spotify

Open de podcast in iTunes

Beluister vanaf je computer

Terug naar overzicht