Podcast: hoe bereik je moslims met het Evangelie?

11-03-2021
In deze aflevering van podcast De Stem luisteren we naar het verhaal van Johan. Hij is evangelist onder moslims in Noord-Afrika. We kunnen het land waar hij werkt niet noemen. Johan werkt in een stad met een half miljoen mensen waarvan de overgrote meerderheid moslim is. Het aantal christenen was op één hand te tellen. Gelukkig is dat nu niet meer mogelijk en ziet Johan zegen op zijn werk.

Maar hoe kom je vanuit de Lage Landen in Noord-Afrika terecht? Johan was actief in de lokale kerk en sprak met zijn vrouw over de vraag: “Wat wil God met ons leven?” Johans vrouw heeft Arabisch gestudeerd en zij dachten dat God daar misschien wel iets mee zou willen doen. Na een aantal oriënterende reizen werd de auto ingeladen en de reis ingezet.

"Ik zorg voor de toekomst in het land waar jij heengaat."


Voor het zover was, twijfelde Johan veel en vroeg God om een beeld. “Ik zat op een boot aan de rand van het IJ, er lagen een aantal planken in het water waar zaadjes op groeiden. Ze ontsproten uit het niets, er was geen grond aanwezig en zo liet God me zien: 'Ik zorg voor de toekomst in het land waar jij heengaat.'”

“Ik heb dat gefotografeerd, af laten drukken op canvas en hang dat op op al de plaatsen waar ik woon. Dat kan ik iedereen aanraden, als God iets tot je spreekt maak dat dan ook zichtbaar in je huis. Zo word je er zelf steeds aan herinnerd. Want hoe vaak spreekt God iets tot je en door de drukte wordt het zaad weggeroofd? Daar kun je iets aan doen!”

"Als God tot je spreekt, maak dat dan zichtbaar in je huis."


Wil je weten wat Johan van Jezus leerde voor evangelisatie onder moslims? En welke belangrijke gebedspunten hij heeft? Luister dan snel naar de nieuwste aflevering van podcast De Stem!

Open de podcast in Spotify

Open de podcast in iTunes

Beluister vanaf je computer
Terug naar overzicht