Podcast: de prijs die ex-moslims betalen voor het Evangelie

06-05-2021
In de nieuwste aflevering van podcast De Stem luisteren we naar het verhaal van Jan. Hij woont samen met zijn vrouw Tabitha in Senegal om zendingswerk te doen. Tabitha doet dit als arts en Jan via christelijke muziek. Hij werkt samen met zanger Bernard Cissa om liederen te maken over het christelijk geloof, om op die manier het Evangelie te delen met de bevolking van Senegal.

Jan vertelt over de realiteit waarin christenen in Senegal leven. Een verhaal dat me raakt, is dat van een jongen die recent gedoopt is. Hij is verstoten uit een Fulani-familie en vertelt dat zijn broer naar hem toe is gekomen met het aanbod om hem financieel weer op de been te helpen, op voorwaarde dat hij stopt met Jezus. Dat is een moeilijke keuze voor de jongen, maar uiteindelijk besluit hij dit niet te doen.

"Deze podcast houdt mij een spiegel voor:
Wat moet ik opofferen voor Jezus?"

Jan noemt dit in de podcast een ‘standaard verhaal’. Geloven in Senegal kost je je inkomen en familiebanden, maar Jezus overtreft dat allemaal. Dit houdt mij een spiegel voor: Wat kost geloven in Nederland? Wat moet ik opofferen voor Jezus? Het antwoord zal voor iedereen verschillend zijn, maar één ding is zeker: Jezus overtreft het allemaal.

In de podcast vertelt Jan nog veel meer over zijn werk in Senegal, over de zegeningen en moeilijkheden die hij daarin tegenkomt. Luister dus snel de nieuwste aflevering van podcast De Stem!

Open de podcast in Spotify

Open de podcast in iTunes

Beluister vanaf je computerDeze blog werd geschreven door vrijwilliger Niels Kok.
Terug naar overzicht